Νέες οικονομικές κυρώσεις από τις ΗΠΑ στην Τουρκία ζήτησε ο Τραμπ για τον Πάστορα




Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν προειδοποίησε σήμερα ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

«Έχουμε επιπλέον μέτρα, τα οποία σχεδιάζουμε να λάβουμε, εάν δεν τον αφήσουν σύντομα ελεύθερο» υπογράμμισε ο Μνούτσιν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τις επιπλέον κυρώσεις ζήτησε κατά την διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ο πρόεδρος Τραμπ: (η Τουρκία) “δεν απέδειξε ότι είναι καλή φίλη” προς τις ΗΠΑ. ειπε. Και εξέφρασε την δυσαρεσκειά του καθώς η κυβέρνησή του εξασφάλισε την απελευθέρωση Τούρκου πολίτη από άλλη χώρα, για λογαριασμό του Ερντογάν.

“Έχουμε κάποιον για έξω, γι’αυτόν (σ.σ τον Ερντογάν). Χρειαζόταν βοήθεια για να βγάλει κάποιον έξω από κάπου, βγήκε. Τώρα θέλουν να κρατούν τον εκπληκτικό μας πάστορα. Άδικο. Λάθος”, είπε ο κ. Τραμπ αναφερόμενος στην υπόθεση της Τουρκάλας, που απελευθέρωσε το Ισραήλ μετά από αίτημα του Αμερικανού προέδρου.

Ο Άντριου Μπράνσον, με καταγωγή από τη Βόρεια Καρολίνα, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 από τις τουρκικές αρχές. Κατηγορείται για κατασκοπεία και «τρομοκρατική» δραστηριότητα και έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Bloomberg

Ο Πενς επιτέθηκε στον Ερντογάν: Σταμάτα να δοκιμάζεις την αποφασιστικότητα του κ. Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: