Ο Πενς επιτέθηκε στον Ερντογάν: Σταμάτα να δοκιμάζεις την αποφασιστικότητα του κ. Τραμπ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Νέα σκληρή προειδοποίηση προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έστειλε με «θυμωμένο» μήνυμα του στο Twitter, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πενς.

Του διαμηνύει ότι δεν έκανε καλά που επέλεξε να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να επιστρέψουν όλοι οι Αμερικανοί πολίτες, που αδίκως έχουν φυλακιστεί σε ξένες χώρες, στις οικογένειές τους στην Αμερική.

Μετά τον αντιπρόεδρο Πέιν, ακολούθησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, που εκφράζει με ακρίβεια τις σκέψεις του Αμερικανού πλανητάρχη, και η οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Τραμπ δεν θα ξεχάσει τη συμπεριφορά του κ. Ερντογάν. ΕΔΩ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ

Σύμφωνα με πηγές στην Ουάσιγκτον, η κυβέρνηση του κ. Τραμπ θα απαντήσει στους δασμούς που επέβαλε ο Τούρκος πρόεδρος σε αμερικανικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι οι Αμερικανοί θεωρούν αντίποινα τα μέτρα που έλαβε η Άγκυρα, και ανέφεραν ότι οι αμερικανικοί δασμοί επιβλήθηκαν για να προστατευθούν τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα, και τα συμφέροντα ασφαλείας της υπερδύναμης.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες έχουν βάσιμους φόβους ότι ο κ. Ερντογάν «μοιράζεται» αμερικανικά μυστικά με τη Μόσχα και την Τεχεράνη.

Σημειώνουμε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, επικοινώνησε χθες με τον ομόλογό του, του Κουβέιτ, με τον οποίο φέρεται να συζήτησε τις εξελίξεις στην Τουρκία. Ενώ στην επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν αναφέρεται η Τουρκία ονομαστικά, οι πηγές πιστεύουν ότι ο κ. Πομπέο, ενημέρωσε για την αμερικανική θέση έναντι της Τουρκίας, αναφερόμενος στην πολεμική που ασκεί προσωπικά ο κ. Ερντογάν εναντίον της Αμερικής.

Οι Τούρκοι, ως γνωστόν, υποστηρίζουν ότι το Κατάρ θα επενδύσει άμεσα στην Τουρκία 15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο κ. Πενς συνεχίζει την εκστρατεία εναντίον της Τουρκίας για το θέμα του κ. Μπράνσον, η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί. Σημειώνεται επίσης ότι ακόμα και αν απελευθερωθεί ο Πάστορας, οι τουρκο-αμερικανικές σχέσεις δεν αναμένεται να βελτιωθούν.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος έγραψε:

  • «Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος που κρατείται στην Τουρκία και η δικαιοσύνη απαιτεί να απελευθερωθεί. Η Τουρκία θα έκανε καλά να μην δοκιμάσει την απoφασιστικότητα (resolve) του Προέδρου των ΗΠΑ να δει τους Αμερικανούς που έχουν καταδικαστεί αδικαιολόγητα σε ξένες χώρες, να επιστρέψουν στα σπίτια τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ συνεχίζουμε και μένουμε σταθεροί μέχρι να απελευθερωθεί ο Πάστορας Μπράνσον και να επιστρέψει στην οικογένειά του, τους φίλους του και την εκκλησία στις ΗΠΑ. Κάθε Αμερικανός πρέπει να συνεχίσει να προσεύχεται για τον πάστορα Άντριου Μπράνσον και τη σύζυγό του Νορίν έως ότου αυτός ο άνθρωπος του Θεού και της πίστης να έρθει στο σπίτι».

Σε πανικό ο Ερντογάν ζητά την βοήθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για να σωθεί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: