Να κατεδαφιστεί η γέφυρα της Γένοβας, αποφάσισε η κυβέρνηση: Εκκενώθηκαν σπίτια




Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε ότι η γέφυρα της Γένοβας που κατέρρευσε μερικώς σήμερα το μεσημέρι, προκαλώντας δεκάδες θύματα, θα κατεδαφιστεί.

Ο Ιταλός υφυπουργός υποδομών, Εντοάρνο Ρίτσι, επανέλαβε με έμφαση ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα οι υπεύθυνοι της σημερινής τραγωδίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η απομάκρυνση τετρακοσίων ανθρώπων από τα σπίτια τους, τα οποία βρίσκονται δίπλα και κάτω από την γέφυρα.

Η απόφαση ελήφθη διότι δεν μπορεί να αποκλεισθούν νέες καταρρεύσεις τμημάτων της οδογέφυρας, οι οποίες, αν δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μπορεί να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον τελικό απολογισμό των θυμάτων.

Η ιταλική πυροσβεστική, αργά το απόγευμα είχε αφήσει να διαρρεύσει ότι οι νεκροί είναι τριάντα πέντε και δέκα οι αγνοούμενοι, ενώ τέσσερα άτομα απεγκλωβίστηκαν ζωντανά από τα συντρίμμια και τις λαμαρίνες των Ι.Χ.

Πριν λίγο, όμως, η τοπική αυτοδιοίκηση της περιφέρειας της Γένοβας, Λιγουρία, περιόρισε τον μέχρι τώρα επίσημο απολογισμό σε είκοσι έξι νεκρούς και δεκαπέντε τραυματίες, εκ των οποίων εννέα σε σοβαρή κατάσταση.

14/08/2018 23:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ολονύχτια μάχη για ανεύρεση επιζώντων, θα δώσουν τα σωστικά συνεργεία στη Γένοβα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: