Μήπως ξαφνικά οι Τούρκοι αναζητούν τρόπους για να αφήσουν ελεύθερο τον Πάστορα…




Την ώρα που ο ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τους λεονταρισμούς με το εμπάργκο, αυτή τη φορά, στα αμερικανικά ηλεκτρονικά προϊόντα, για εσωτερική κατανάλωση, παρασκηνιακά φαίνεται ότι γίνονται κινήσεις με στόχο την εκτόνωση της κρίσης με την Ουάσιγκτον και την απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον. 

Την πιθανότητα αυτή αφήνει σε ρεπορτάζ της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα  Hurriyet, και το υπογράφει ο δημοσιογράφος Αμπντουλκαντίρ Σελβί, γνωστός για τις επαφές του με το περιβάλλον του προέδρου Ερντογάν.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται οτι η διαμάχη του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν για τον πάστορα Μπράνσον, που προκάλεσε τη δραματική πτώση της τουρκικής οικονομίας, έχει εξελιχθεί σε ένα προσωπικό αγώνα πάλης και έτσι οποιάδηποτε λύση προϋποθέτει επαφή πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ των δύο ηγετών.

Αναφορικά με την υπόθεση του Μπράνσον η εφημερίδα αναφέρει οτι έχουν προκύψει νέες πληροφόρίες και νεα έγγραφα που μπορεί να οδήγήσουν στην απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα. Συγκεκριμένα αναφέρει οτι υπάρχει έγγραφο που υποδεικνύει οτι ‘‘η μακρά κράτηση του Μπράνσον έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική του υγεία’’, και προσθέτει οτι ‘‘κάτω από τέτοιες συνθήκες θα μπορούσε να απελευθερωθεί αμέσως’’.

Παντως ο αρθρογράφος επισημάνει οτι ακόμα και αν επιλυθεί η κρίση με τον Μπράνσον θα υπάρξουν άλλες επιπλοκές στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: Εφημερίδα Hurriyet

Δώσε μας τον Πάστορα για να αρχίσουμε να συζητάμε, το μήνυμα του Τραμπ στον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: