Η τέχνη του να είσαι ερασιτέχνης: Ο Αβέρωφ προετοιμάζει για παραμονή κατοχικού στρατού




Του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

“Επαγγελματίας κοιτάζει το ντόνατ και όχι την Τρύπα. Υπενθυμίζει στον εαυτό του πως είναι προτιμότερο να βρίσκεται στο ρινγκ και να τον ποδοπατά ο ταύρος παρά στις εξέδρες ή έξω στο πάρκινγκ.”
Στιβεν Πρένσφιλτ,  Ο πόλεμος της Τεχνης

Πραγματικά πολλές φορές νοιώθω ότι οι πολιτικοί μας έχουν ένα κόλλημα με το να είναι και να φαίνονται καλοί ηθοποιοί. Με ορατή πλέον την έναρξη των συνομιλιών οι δηλώσεις τους καταλήγουν να είναι έργα τέχνης.

“Απόλυτες θέσεις οπως μηδέν στρατός, μηδέν εγγυήσεις. (…) πρόκειται για μαξιμαλιστικές θέσεις”
Αβερωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ)

Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης άποψης προσδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολιτική θέση του συγκεκριμένου κόμματος που “τυγχάνει” να είναι και αυτό που στηρίζει φανερά τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Το ερώτημα είναι εάν και σε ποιό ποσοστό ο Πρόεδρος συμμερίζεται (ή ασπάζεται) την θέση αυτή. Διότι εάν αυτή είναι η περίπτωση τότε το εσωτερικό μέτωπο θα γίνει το ίδιο ένα πεδίο αντιπαράθεσης. Κάτι δηλαδή που είναι, αναμφίβολα,  μία παρόρμηση για αυτοκαταστροφή. Εάν δηλαδή αυτή θα είναι η θέση της πλευράς μας τότε δεν θα υπάρχει κανένα μυστήριο στην κατάληξη των προσπαθειών για διευθέτηση (όχι λύση) του Κυπριακού.

Με λίγα λόγια πάμε σε συνομιλίες με την Τουρκία (ή έστω με τα φερέφωνα της) αποδεχόμενοι σε επίπεδο πολιτικού/ών αρχηγού/αρχηγών θέσεις του συνομιλητή μας (εν μέρει…).  Και οδηγούμενοι ίσως συνειδητά ή ασυνείδητα σε ένα μονόδρομο γεμάτο αντιφάσεις. Οπως να απελευθερώσουμε την Κύπρο αλλά δεχόμαστε στρατό του κατακτητή μας! Εν ονόματι μίας δικαίωσης δεχόμαστε την αδικία.

Φυσικά η ιστορία είναι γεμάτη αντιφάσεις, γεμάτη αδικίες αλλά και γεμάτη ερασιτέχνες που οχι μόνο κοιτούν την τρύπα του ντόνατ αλλά εάν θεωρήσουμε ως  ντόνατ την Κύπρο τότε το προσφέρουν (μοιράζουν) τροφή στην Τουρκία.

Για αυτό τον λόγο, αλλά και για άλλους…, ενώ ο Σεπτέμβριος θα είναι θερμός σύμφωνα με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί εμείς ίσως νοιωσουμε κρύο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Κάτι προσπαθεί να πει ο ηγέτης της κυπριακής Δεξιάς: Να μείνουν τα κατοχικά στρατεύματα;

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: