Οι μικρές Σοφία και Βασιλική. Φωτογραφία από το Χαμόγελο του Παιδιού

Ταυτοποιήθηκαν τα δίδυμα κοριτσάκια: Πέθαναν αγκαλιασμένες μαζί με τον πάππου και τη γιαγιά

Τραγική κατάληξη είχε το θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνταν μετά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και η ιστορία τους είχε συγκινήσει το πανελλήνιο. Το βράδυ της Παρασκευής ταυτοποιήθηκαν οι σοροί τους όπως και αυτές του παππού και της γιαγιάς τους. 

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι, ο ιδιωτικός ερευνητής  Γιώργος Τσούκαλης. Τα δύο κοριτσάκια βρέθηκαν αγκαλιασμένα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά στο  οικόπεδο που βρήκαν τραγικό θάνατο 26 άτομα.

Η  ιστορία των δύο 9χρονων κοριτσιών, της Σοφίας και της Βασιλικής, είχε συγκινήσει την κοινή γνώμη και  η αναζήτησή τους  κρατούσε στο κατακόρυφο την αγωνία σε όλο το πανελλήνιο.  Αρχικά ο πατέρας τους είχε δηλώσει ότι αναγνώρισε τις κόρες του σε τηλεοπτικά πλάνα που έδειχναν διασωθέντες να μεταφέρονται με βάρκα στην ξηρά. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια δεν επρόκειτο για τα συγκεκριμένα κορίτσια.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:
Η υπόθεση είχε εξ αρχής συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τα δίδυμα αδερφάκια, οι 9χρονες Βασιλική και Σοφία Φιλιπποπούλου, αγνοούνταν από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Όλοι ήλπιζαν ότι τελικά οι γονείς τους θα τα έβρισκαν ζωντανά, ωστόσο ο επίλογος ήταν ο πλέον τραγικός που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, οι γονείς των άτυχων κοριτσιών είχαν κληθεί να δώσουν πρόσθετο δείγμα DNA. Πιο συγκεκριμένα, κλήθηκαν να πάνε προσωπικά αντικείμενα των δύο παιδιών, προκειμένου να απομονωθεί DNA για να γίνουν διασταυρώσεις.

Οι εννιάχρονες δίδυμες είχαν προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον, καθώς η υπόθεση της αναζήτησής τους έγινε πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα The Times του Λονδίνου. Το θρίλερ επιτάθηκε, όταν ο πατέρας τους νόμισε ότι είδε τα κορίτσια του να αποβιβάζονται από βάρκες με διασωθέντες από τη θάλασσα. Όπως αποδείχθηκε, όμως, δεν επρόκειτο για τα δυο κορίτσια.