Συνεδρίαση-ντροπή στην ελληνική Βουλή: Και τι θα γίνει όταν κοντέψουμε στις εκλογές…




Ρεπορτάζ HELLAS JOURNAL

Μια επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα εισήλθε σε μια μακρά προεκλογική περίοδο και μια πρόγευση για το ύφος και την ένταση που θα έχει αυτή, πήρε ο ελληνικός λαός από τη σημερινή, απαράδεκτη σε τόνους, συζήτηση στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη δεν διεξήχθη μόνο σε υψηλούς τόνους που ήταν αναμενόμενο, αλλά πέρασε σε προσωπικές επιθέσεις με βαρύτατους χαρακτηρισμούς που είχαμε καιρό να ακούσουμε στο κοινοβούλιο. Η εικόνα ήταν ντροπιαστική.

Παρά το γεγονός ότι η συζήτηση είχε σαν θέμα την οικονομία η αντιπαράθεση έγινε εφ’ όλης της ύλης, δείγμα του ότι οι δύο μονομάχοι άρχισαν την αναμέτρηση με ορίζοντα την κάλπη όσο και αν αυτός εξακολουθεί να παραμένει θολός.

Στην πρωτολογία του ο πρωθυπουργός επέλεξε να επικεντρώσει τα πυρά του στον κύριο Μητσοτάκη για τη στάση του στην Ευρώπη με αφορμή τη συμφωνία για το χρεος. Τον κατηγόρησε ότι δεν έχει το θάρρος και το πολιτικό σθένος να παραδεχθεί ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα και στηλίτευσε την επίθεση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας κατά του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί. “Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε, κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα”, του είπε.

“Ντροπή σας κύριε Μητσοτάκη”: Ζητήσατε από το Βερολίνο να κοπούν οι συντάξεις, είπε ο Τσίπρας

«Και ξέρετε, όποιος δεν διαθέτει πολιτικό σθένος, συνήθως αντικαθιστά την απώλεια με πολιτικό θράσος. Το αποδείξατε με την πρόσφατη επίθεση σας στον επίτροπο Μοσκοβισί. Θυμώσατε διότι αναφέρθηκε στα πραγματικά δεδομένα. Θυμώσατε γιατί είπε ότι τα περί τετάρτου μνημονίου είναι λόγια του αέρα, χοντροειδές ψέμα και μαύρη προπαγάνδα. Θυμώσατε γιατί τα όσα είπε, κατεδάφισαν το πολιτικό σας αφήγημα που στήσατε εδώ και μια τριετία»

Το κρεσέντο του πρωθυπουργού ήταν όταν αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ότι ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Βερολίνο να ζητήσει «διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία θα πιέσει ώστε να εφαρμοστεί το μέτρο (για τις συντάξεις)».

  • «Ντροπή σας κ. Μητσοτάκη. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτό το ανήθικο πολιτικό σαμποτάζ, δεν πλήττει την κυβέρνηση αλλά την ίδια τη χώρα;» προσέθεσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας αρκετές φόρες τη φράση “ντροπή σας”

«Πραγματικά, υπάρχει πάτος στο βαρέλι του αυτοεξευτελισμού σας;», αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Καθοδηγείστε πια μόνο από τη κυνική επιθυμία της εξουσίας. Από ορισμένους νεόκοπους συμβούλους. Και από τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ που έχουν κατακτήσει την ιδεολογική ηγεμονία στο κόμμα σας. Αναρωτιέμαι πόσο διαφορετική θα ήταν η στάση της παράταξής σας και πόσο διαφορετική θα ήταν και η πορεία της χώρας, αν δεν είχατε καταφέρει να αναβάλετε, λόγω τεχνικής ανεπάρκειας, την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, και εκλέγονταν από το πρώτο γύρο, όπως τότε διαφαίνονταν, πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης.

Αναφερόμενος στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι.

  • «Παρασυρόμενος από την ακροδεξιά φατρία που ηγείται του κόμματος σας, αποφασίσατε να παίξετε με ένα κρίσιμο εθνικό θέμα. Να διχάσετε τους Έλληνες για να κρατήσετε ενωμένο το κόμμα σας» «Υιοθετώντας το λόγο και τις πρακτικές μιας νέας εθνικοφροσύνης, προσφέρετε πολιτική κάλυψη στο φασισμό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και σε παρόμοιο ύφος ήταν και η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίο χαρακτήρισε τον κύριο Τσίπρα κατ΄επανάληψην και σε έντονο ύφος «ψεύτη», «συκοφάντη» και «πρωθυπουργό υπό προθεσμία», ενώ του καταλόγισε ασυνέπεια λόγων και έργων, για τα όσα έλεγε πριν τις εκλογές του 2015 και όσα έκανε σαν πρωθυπουργός.

“Είστε άθλιος συκοφάντης, ψεύτης, ντροπή και κατάντια για τη χώρα”: Επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα

Αν ρωτήσουμε τους Έλληνες σε ποιον αποδίδουν τον χαρακτηρισμό του “ψεύτη και πολιτικού απατεώνα”, θα απαντήσουν τον κ. Τσίπρα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε σκωπτικά το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάθεται στα βουλευτικά έδρανα και όχι σε εκείνα της κυβέρνησης.

“Η χώρα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση οπερέτα, θίασο, που άλλα λέει το πρωί και άλλα λέει το βράδυ”, υπογράμμισε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τυχοδιωκτισμό στο θέμα των Σκοπίων. “

Αναφέρθηκε όμως και στο θέμα των συντάξεων.

  • «Ήδη, από τα υπόγεια του Μαξίμου διακινούνται σενάρια ότι τα ψηφισμένα μέτρα μπορεί να ανασταλούν ή και να καταργηθούν αν υπάρξει δημοσιονομική υπερ-απόδοση. Τα μέτρα για τη μείωση των συντάξεων δεν προβλέπονταν από το τρίτο μνημόνιο και είναι το τίμημα της δικής σας αναξιοπιστίας. Εμείς δεν ψηφίσαμε αυτές τις περικοπές, εσείς τις ψηφίσατε και τώρα έχετε το θράσος και ζητάτε και τα ρέστα;

Για το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, ο κύριος Μητσοτάκης επανέλαβε πολλες φόρες “ειστε ψευτης, ψευτης, ψέυτης”

Ίδια γεύση είχαν και οι δευτερολογίες τους με τον πρωθυπουργό να αποκαλεί “Τζάμπα μάγκα” τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για την τροπολογία που κατέθεσε σχετικά με τις περικοπές συντάξεων.

Χαρακτήρισε “τρυπολογία” την τροπολογία, γιατί, όπως είπε, είναι μια “τρύπα στο νερό”, ενώ προσέθεσε ότι είναι «η επιτομή της γελοιότητας και του κυνισμού» του κ. Μητσοτάκη. Επισήμανε, ακόμα ότι οι συνταξιούχοι δεν είναι ποντίκια για να χωθούν στην “τρύπα”, αλλά είναι άνθρωποι με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

“Το κρεσέντο ύβρεων του Μητσοτάκη δείχνει εκνευρισμό”: Είστε “τζάμπα μάγκας” είπε ο Τσίπρας

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

«Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και δεν μπορείτε να μιλάτε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Δεν είμαστε το ίδιο και φαίνεται αυτό. Έχουμε άλλη διαδρομή, άλλο φορτίο, μην κάνετε τέτοιες συγκρίσεις, δεν θα σας βγει σε καλό».

Τέλος αναφέρθηκε στη σύζυγο του κυρίου Μητσοτάκη και ζήτησε να απαντήσει για την offshore που χρηματοδοτει την εταιρία της.

Στην απάντηση του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε επί προσωπικού:

  • “Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε”.

Η Πατρίδα κινδυνεύει: Αλλά το σάπιο πολιτικό σύστημα “ζει”, καλά κρατεί και διχάζει…

Στοχοποιούν την σύζυγό μου για να με πλήξουν πολιτικά, είπε ο Μητσοτάκης στη δευτερολογία του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: