Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους: “Αγώνας δρόμου” για τη στέγαση των πληγέντων




Στο νεκροτομείο της Αθήνα «παίζεται» μια από τις επόμενες πράξεις του δράματος καθώς η προχωρά η διαδικασία ταυτοποίησης μέσω DNA των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε τη Δευτέρα την ανατολική Αττική. Το μεσημέρι της Παρασκευής ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 86

Την ίδια στιγμή τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού και των εθελοντών συνεχίζουν τις έρευνες στα καμένα για να εντοπίσουν τους δεκάδες αγνοούμενους που αναζητούνται από τις οικογένειές τους.

Στα νοσοκομεία παραμένουν 51 ενήλικες, εκ των οποίων οι 11 σε ΜΕΘ, ενώ τέσσερα παιδιά εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών διενεργούν ελέγχους στα σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές και μέχρι στιγμής πάνω από το 50% έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ το ίδιο πράττουν και υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ αναφορικά με την υδροδότηση.

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στέγαση των πυρόπληκτων.

Με δεδομένο πως πολλά παιδιά έκαναν αυτή την εποχή τις διακοπές τους στην περιοχή ή έμεναν μόνιμα, το υπουργείο Παιδείας διέθεσε εκπαιδευτικούς που από σήμερα βρίσκονται σε τρία σχολεία, τα οποία θα ανοίξουν ώστε να απασχολούνται τα παιδιά.
Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τη Ραφήνα και μετά από σύσκεψη δήλωσε πως θα υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποζημίωση των πληγέντων αλλά και τις απαραίτητες αλλαγές στη δόμηση των περιοχών που επλήγησαν.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: