Στοιχεία για την εκπαίδευση έδωσε το Παιδείας σε συνδικαλιστές για να προχωρήσει ο διάλογος




Στοιχεία που αφορούν τις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς παρέχει το υπουργείο Παιδείας σε στελέχη των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό πως οι συνδικαλιστές εκλήθησαν χθες εσπευσμένα να παραλάβουν τα στοιχεία ώστε να προχωρήσει ο διάλογος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η συζήτηση δεν θα διεξάγεται πλέον σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά επί των αριθμών του υπουργείου Παιδείας και επί αυτών θα γίνει το «παζάρεμα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ερωτηθείς από τον «Φ» αν υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης των στοιχείων του υπουργείου, υπέδειξε ότι στην αρχή του χρόνου οι διευθυντές διαβίβασαν τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, οπόταν υπάρχει βάση σύγκρισης, ενώ και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν γενική εικόνα των αναγκών στις διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ανέφερε ότι αν ληφθεί υπόψη ότι προηγούμενες χρονιές, όταν οι προεργασίες για τις μεταθέσεις/αποσπάσεις κ.λπ. άρχιζαν πολύ νωρίτερα και παρατηρείτο το φαινόμενο να ανακοινώνονται μεταθέσεις μέχρι και τον Οκτώβριο, τότε ναι υπάρχει ανησυχία από πλευράς των εκπαιδευτικών ότι η καθυστέρηση που παρατηρήθηκε φέτος δυνατόν να έχει επιπτώσεις στην έγκαιρη στελέχωση των σχολείων, γι’ αυτό και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα κινηθούν με τη μέγιστη ταχύτητα ώστε να συμβάλουν στην όσον το δυνατόν ομαλότερη έναρξη της λειτουργείας των σχολείων.

Εκκρεμεί η στελέχωση των σχολείων με περίπου 600-700 εκπαιδευτικούς και η εκκρεμότητα που αφορά κυρίως τους συμβασιούχους πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατόν, είπε.

Υπέδειξε επίσης πως με βάση τη νομοθεσία, μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έπρεπε να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις, κάτι το οποίο δεν έγινε, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, παρατήρησε πως εκ των πραγμάτων η φετινή χρονιά θεωρείται μεταβατική μέχρι να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην παιδεία, μέσω του εξορθολογισμού.

Ως προς την τύχη του εντατικού διαλόγου που αρχίζει, ο κ. Φυλαχτού αφού ανέφερε ότι ουσιαστικά η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, διαβεβαίωσε πως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις δεν προσέρχονται για να τον τορπιλίσουν αλλά για να συνεισφέρουν στην επίλυση των προβλημάτων. Αν επιδειχθεί καλή θέληση και από την άλλη πλευρά, κάτι το οποίο ελπίζουμε, τότε οι μέρες που έρχονται θα είναι καλύτερες, κατέληξε.

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: