Στο στόχαστρο των δικηγόρων Τραμπ ο Κόεν: Επιχείρηση αποδόμησης της αξιοπιστίας τους




Η ομάδα νομικών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται στον πρώην προσωπικό δικηγόρο και διαμεσολαβητή του Μάικλ Κόεν, δηλώνοντας ότι ο ίδιος, παραβίασε το απόρρητο στις σχέσεις μεταξύ δικηγόρου και πελάτη (attorney-client privilege) με την δημοσιοποίηση μιας ηχογραφημένης συζήτησης μεταξύ του ιδίου και του Τραμπ για την πληρωμή ενός πρώην μοντέλου του Playboy, μεταδίδει το ABC News.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Κόεν, Λάνι Ντέιβις χαρακτηρίζει ως αβάσιμη την επίθεση αυτή, ενώ ο νομικός αναλυτής του ABC News, υποστηρίζει ότι οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ θα έχουν δυσκολία να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους.

Ο Ρούντι Τζιουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Τραμπ, δήλωσε στο ABC News το Σάββατο, ότι ο Κόεν παραβίασε το απόρρητο της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρου και πελάτη, με την δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος της συζήτησης που είχε ο ίδιος, με τον πρόεδρο Τραμπ, σχετικά με τις πληρωμές στο πρώην μοντέλο του Playboy Κάρεν ΜακΝτούγκαλ.

Το πρώην μοντέλο ισχυρίζεται ότι είχε μία ερωτική σχέση με τον Τραμπ, την οποία περιγράφει σε μία ιστορία που έχει γράψει.

“Έχουμε εκφράσει τα παράπονά μας ότι παραβίασε το απόρρητο, τόσο δημόσια, όσο και ιδιωτικά,” είπε χαρακτηριστικά ο Τζιουλιάνι.

Ο Ντέιβις από την πλευρά του υποστήριξε ότι οι δικηγόροι του προέδρου “αποστερήθηκαν κάθε εμπιστευτικότητας” όταν ο Τζιουλιάνι μίλησε δημόσια για την ηχογραφημένη συζήτηση, την προηγούμενη εβδομάδα.

“Ο κ. Τζιουλιάνι φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση. Ο ίδιος, παραιτήθηκε από την εμπιστευτικότητα την προηγούμενη εβδομάδα και μίλησε μη έγκυρα κι επαναληπτικά, όπως αποδεικνύεται από την κασέτα. Μιλώντας και ξαναμιλώντας σχετικά με την ηχογραφημένη συζήτηση, παραιτήθηκε από το δικαίωμα εμπιστευτικότητας,” είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβις.

Στην εκπομπή “This Week” ο νομικός αναλυτής του ABC News Νταν Έϊμπραμς, δήλωσε στην συμπαρουσιάστρια Μάρθα Ράντατζ, ότι ο Τζιουλιάνι “παραιτήθηκε της εμπιστευτικότητας,” σχετικά με την ηχογραφημένη συζήτηση. “Στην ερώτηση για την εμπιστευτικότητα, την οποία και θέτει ο Τζιουλιάνι, δεν γνωρίζω σε τι ακριβώς αναφέρεται. Συγκεκριμένα, όταν μιλάμε για την κασέτα που έχουμε ακούσει, είναι προφανές ότι ο ίδιος, έχει παραιτηθεί από την εμπιστευτικότητα,” τόνισε ο Έϊμπραμς.

Τα σχόλια αναφορικά με το αν ο Κόεν παραβίασε την εμπιστευτικότητα δημοσιοποιούνται καθώς πηγές δηλώνουν στο ABC News ότι ο Κόεν ισχυρίζεται πως ο Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων για την συνάντηση που έγινε στον Πύργο Τραμπ, τον Ιούνιο του 2016, μεταξύ μελών της προεκλογικής του εκστρατείας και Ρώσων πολιτών. Τα στελέχη του Τραμπ ανάμεναν ότι οι Ρώσοι θα παρέδιδαν επιβαρυντικές πληροφορίες σε βάρος της προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Ο πρόεδρος Τραμπ από την πλευρά του, διαψεύδει ότι είχε λάβει εκ των προτέρων γνώση για την συνάντηση αυτή.

Η Ράντατζ ρώτησε τον Έϊμπραμς και τον Κρις Κρίστι πρώην εισαγγελέα και πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσι, που είναι σχολιαστής του ABC για τις σκέψεις τους, σχετικά με την στρατηγική της νομικής ομάδας του Τραμπ κι αναφορικά με τον Κόεν.

Η ίδια, υπογράμμισε ότι ο Τζιουλιάνι είχε χαρακτηρίσει τον Κόεν ως “έναν τίμιο κι αξιοσέβαστο δικηγόρο” στην εκπομπή “This Week” τον Μάιο. “Τώρα δηλώνει ότι ο Κόεν ψεύδεται για χρόνια κι ο πρόεδρος Τραμπ δημοσιοποιεί ότι ο Κόεν είχε πει μέσα στο 2017, ότι ο Τραμπ Τζούνιορ είναι ένας τίμιος διαμεσολαβητής. Τι προσπαθούν να κάνουν εδώ;” αναρωτήθηκε η Ράντατζ.

“Κοιτάξτε, είναι προφανές ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την αξιοπιστία του Κόεν, ενώ υπάρχει μία πραγματική ανησυχία για την αξιοπιστία του. Εννοώ ότι ο ίδιος, τελεί υπό μια σημαντική ποινική έρευνα για μία σειρά εγκλημάτων… Το FBI ερεύνησε αιφνιδιαστικά το γραφείο του, όχι για να βρει πληροφορίες για τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά επειδή υπήρχαν αποδείξεις για την διάπραξη εγκληματικής πράξης ή εγκληματικών πράξεων από τον Μάικλ Κόεν, είπε ο Έϊμπραμς.

Ο Κρίστι είπε ότι αν ο Κόεν θέλει να επιτύχει μία συμφωνία συμβιβασμού με τους εισαγγελείς, θα προκαλέσει ζημιά στον εαυτό του εάν κάνει δημόσιους ισχυρισμούς κατά του Τραμπ. “Δεν εξυπηρετούν το συμφέρον του Μάικλ Κόεν, ενώ δεν έχει μία συμφωνία ακόμα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίστι. Ο ίδιος, ως πρώην εισαγγελέας δήλωσε ότι στην περίπτωση που ο ίδιος ήταν εισαγγελέας και πριν έρθει σε συμφωνία με τον Κόεν “θα υπήρχαν πολλές συναντήσεις ειλικρίνειας με τον Κόεν και τους δικηγόρους του. Όταν θέλεις μία συμφωνία κρατάς το στόμα σου κλειστό, καθώς δεν βοηθά την εισαγγελία, η δημοσιοποίηση πληροφοριών,” είπε ο ίδιος.

30/07/2018 09:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: