“Ρωσική ρουλέτα” στο Σότσι: Τα δάκρυα χαράς των Κροατών και ο θρήνος των Ρώσων




Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πέναλτι ο Ζλάτκο Ντάλιτς ξέσπασε σε κλάματα κι ας ήταν νικητής. Η υπερένταση του δεύτερου συνεχόμενου αγώνα για την ομάδα του, που κρίθηκε στην «ρώσικη ρουλέτα», ήταν αδύνατον να συγκρατηθεί.

Ωστόσο, στις δηλώσεις του ο προπονητής της Εθνικής Κροατίας εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος και είπε μεταξύ άλλων:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά συγχαρητήρια και στην ομάδα της Ρωσίας, η οποία πάλεψε. Δεν ήταν ένα όμορφο παιχνίδι, ήταν μια «μάχη» για τον ημιτελικό. Ήμουν συγκεντρωμένος σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά μετά το τελευταίο πέναλτι του Ράκιτιτς, έσπασα!

Αισθάνθηκα πραγματική ανακούφιση, κάναμε τους εαυτούς μας ευτυχισμένους, αλλά και τον κόσμο στην Κροατία. Δεν κλαίω συχνά, αλλά τώρα υπήρχε μια καλή αιτία, αφού η Κροατία βρίσκεται στα ημιτελικά. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Φυσικά, έχει δύναμη η Αγγλία, όμως δεν θέλουμε να σταματήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι. Έχουμε δύο αγώνες να παίξουμε και έχω πίστη στην ομάδα μας».

  • Μπορεί η πικρή γεύση από τον αποκλεισμό να ήταν ορατή μετά την λήξη του αγώνα στο «στρατόπεδο» της Ρωσίας, ωστόσο ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ στις δηλώσεις του θέλησε να περάσει αισιόδοξα μηνύματα και με αναφορά στο «αύριο» του ρωσικού ποδοσφαίρου. Άλλωστε η ομάδα του έκανε την υπέρβαση με το να φτάσει στα προημιτελικά και αυτό πλέον όλοι το αναγνωρίζουν.

«Έχουμε πλέον εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας. Μπορέσαμε να αποδείξουμε την αξία μας, δουλεύοντας σκληρά. Πιστεύω ότι πλέον ο κόσμος, όχι μόνο μας εμπιστεύεται, αλλά πια μας αγαπάει. Τώρα ξέρουν τι αξίζει η ρωσική εθνική ομάδα. Ελπίζουμε σε αυτή την διοργάνωση να έχουμε αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο».

Από την δική του μεριά, ο αρχηγός της Κροατίας και MVP του αγώνα Λούκα Μόντριτς, είπε: «Ήταν άλλο ένα δραματικό ματς για εμάς. Δεν παίξαμε καλά στο α’ ημίχρονο, δεν καταφέραμε να ελέγξουμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε.

Όμως από την αρχή του β’ ημιχρόνου ήμασταν πολύ καλύτεροι, δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Πάντως, δείξαμε και πάλι χαρακτήρα, είμαστε στα ημιτελικά και θα απολαύσουμε την συνέχεια. Έχουμε αρκετό χρόνο για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε».

08/07/2018 01:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σότσι, Russian Federation

Ήταν από ατσάλι η τυχερή Κροατία: “Πάγωσε” η Ρωσία με τον αποκλεισμό της Εθνικής της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: