Ο Ερντογάν δε γλίτωσε με την “μισή” απελευθέρωση του πάστορα: Ο Τραμπ πιέζει να επιστρέψει στις ΗΠΑ




Ρεπορτάζ: HellasJournal

Μπορεί η αναδίπλωση του Ταγίπ Ερντογάν στο θέμα του Αμερικανού πάστορα Μπράνσον, να μετρίασε την οργή του προέδρου Τραμπ, άλλα είναι βέβαιο ότι ο “κατ οίκον περιορισμός” δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν πρόκειται να σταματήσουν τις πιέσεις προς την Άγκυρα.

Αυτό κατέστησε σαφές με tweet του ο αντιπρόεδρος Μάικ Πένς ξεκαθαρίζοντας ότι μιλά και εκ μέρους του προέδρου Τραμπ. Ειδικότερα ο κύριος Πενς επισημαίνει ότι η απελευθέρωση του Μπράνσον ήταν καθυστερημένη, και οι προσπάθειες θα συνεχίσουν μέχρι την πλήρη απελευθέρωση του.

Αναφέρει συγκεκριμένα

“Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών κι εγώ καταστήσαμε σαφές  την περασμένη εβδομάδα και εργαστήκαμε  ακούραστα για μήνες για την απελευθέρωση  τον πάστορα Άντριου Μπράνσον. Θα έπρεπε να είχε απελευθερωθεί πολύ καιρό πριν. Είναι τώρα σε κατ ‘οίκον περιορισμό – αλλά δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθεί πλήρως και να επανενωθεί με την οικογένεια, τους φίλους και την εκκλησία. #FreeAndrewBrunson”

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει επίσης ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πάστορα αμέσως μετά την έξοδό του από την φυλακή για τον διαβεβαιώσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο πρόεδρος θα συνεχίσουν μέχρι να  επιστρέψει στις ΗΠΑ:

“Μίλησα τηλεφωνικά με τον πάστορα Andrew Brunson μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή στην Τουρκία. Ενώ βρίσκεται έξω από τη φυλακή, αυτός ο άνθρωπος της πίστης είναι ακόμα υπό κατ ‘οίκον περιορισμό. Τον διαβεβαίωσα ότι ο Πρόεδρος και όλη η κυβέρνηση  θα συνεχίσουν να εργάζονται  για να εξασφαλίσουν  την πλήρη απελευθέρωσή του και να την επιστροφή του  στις ΗΠΑ #FreePastorBrunson”.

Επιπλέον σε γραπτή ανακοίνωση, ο κ. Πομπέο αναφέρει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την είδηση, που καθυστέρησε για πολύ καιρό, ότι ο πάστορας Άντριου Μπράνσον μεταφέρθηκε από τη φυλακή Buca σε κατ’ οίκο περιορισμό στην Τουρκία». «Καταλαβαίνουμε», σημειώνει», “ότι θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά. Ενώ αυτή η κίνηση είναι μια θετική εξέλιξη, δεν αρκεί. Δεν έχουμε δει αξιόπιστα στοιχεία κατά του κ. Μπράνσον και καλούμε τις τουρκικές αρχές να επιλύσουν την υπόθεσή του αμέσως με τρόπο διαφανή και δίκαιο”

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν τις πιέσεις στον Ερντογάν: Ζητούν άρση κατηγοριών εναντίον του Μπράνσον

Ο Τραμπ απείλησε με κυρώσεις τον Ερντογάν για να εκβιάσει την απελευθέρωση του Πάστορα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: