Μέσα σε 48 ώρες θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου στη Γερμανία, λέει η Άγκελα Μέρκελ




Εντός 48 ωρών θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου των προσφύγων, οι οποίοι θα φιλοξενούνται στα κλειστά κέντρα που σχεδιάζει η γερμανική κυβέρνηση, δηλώνει η καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Αυτό ορίζει το Σύνταγμα, τονίζει η κ. Μέρκελ στη συνέντευξη, η οποία θα προβληθεί στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Με την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και τον αρχηγό της Χορστ Ζεεχόφερ υπάρχει η βάση για μακροχρόνια συνεργασία, διαβεβαίωσε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην πρόσφατη διαμάχη για την πολιτική ασύλου.

Ως Καγκελάριος, έχω από το Σύνταγμα το δικαίωμα και την ευθύνη της κατευθυντήριας γραμμής της πολιτικής, δηλώνει η κυρία Μέρκελ στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD, σε συνέντευξη που θα προβληθεί απόψε και τονίζει ότι αυτό που έχει αποφασιστική σημασία είναι αποκλειστικά και μόνο το εάν μπορούμε από κοινού να εργαστούμε το πλαίσιο αυτής της γραμμής. «Αυτό κάνουμε. Και για αυτό ο Χορστ Ζεεχόφερ είναι υπουργός Εσωτερικών», επισημαίνει η Καγκελάριος, για να προσθέσει: «Αποφασιστικό είναι το εάν η κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει σε αυτή τη βάση. Εδώ λοιπόν λέω ένα ξεκάθαρο ναι. Και τώρα εργαζόμαστε για την λύση του προβλήματος», η οποία δεν μπορεί να είναι μονομερής, δεν μπορεί να μην είναι συμφωνημένη και δεν επιτρέπεται να είναι σε βάρος τρίτων, κατέληξε.

04/07/2018 17:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ της Φ. Καραβίτη
Βερολίνο, Γερμανία

Θα κάνουμε συμφωνίες επαναπροώθησης και με άλλες χώρες όπως με την Ελλάδα, είπε η Μέρκελ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: