Έρανο διοργανώνει η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου για τους πληγέντες στην Αττική




Ερανο διοργανώνει η Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου σε όλες τις εκκλησίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, την Κυριακή 29 Ιουλίου για οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

Σε δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας – Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Παραλίμνι υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Βασίλειου αποφασίστηκαν μέτρα για στήριξη των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων συνανθρώπων μας στην Ελλάδα. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Πολιτικής Άμυνας, του Στρατού και της ΤΕΒΕΑ».

Προστίθεται πως «αφού λήφθηκαν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες, όπως διατυπώθηκαν από τις επηρεαζόμενες ελληνικές τοπικές αρχές, αποφασίστηκε ομόφωνα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μην σταλούν είδη ρουχισμού και τροφίμων, εφόσον για το θέμα αυτό υπάρχει ήδη πληρότητα και ίσως και υπερκάλυψη των υφιστάμενων αναγκών».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου στη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως «πραγματοποιηθεί συντονισμένη Επαρχιακή αιμοδοσία σε συνεργασία με την Τράπεζα Αίματος του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, αύριο Πέμπτη 26/7/2018 από τις 4:μ.μ. – 9μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου που βρίσκεται δίπλα από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 23812449 – 99416618».

Επίσης, αποφασίστηκε «η οικονομική ενίσχυση των πληγέντων με την διενέργεια εράνου από την Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, σε όλους τους ναούς της επαρχίας Αμμοχώστου, μετά τη θεία Λειτουργία της Κυριακής 29 Ιουλίου. Ακόμα όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά με όποιο χρηματικό ποσό διαθέτουν, λαμβάνοντας αποδείξεις της Μητρόπολης οι οποίες δόθηκαν σήμερα στους Δήμους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Σωτήρας και Δερύνειας».

Ακόμα ο κόσμος μπορεί να προσφέρει χρήματα μέσω των Τραπεζικών Λογαριασμών της Μητροπόλεως:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 119-01-583629-01 (ΙΔΡ. ΚΟΙΝΩΝ. ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ – ΜΗΤΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ)
ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 357-028020185 (Ι.ΜΗΤΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ)

Σημειώνεται ότι «ο φιλανθρωπικός έρανος θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου μέχρι τις 15 Αυγούστου 2018 και το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου. Στη συνέχεια σε συνεννόηση με τους Δήμους και τους οργανωμένους φορείς της Επαρχίας θα συναποφασιστεί πως θα το διατεθεί το ποσό εποικοδομητικά και ωφέλιμα στους άμεσα επηρεαζόμενους».

Οι ενδιαφερόμενοι για οικονομική συνεισφορά ή άλλες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν «με την Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου στο τηλέφωνο 23812449, τον Δήμο Παραλιμνίου στο 23819212, τον Δήμο Αγίας Νάπας στο 23816307, τον Δήμο Σωτήρας στο 23821416 και τον Δήμο Δερύνειας στο 23811000».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ
25/07/2018 18:10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: