Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι πυρκαγιές στην Ελλάδα: «Κοντά» στους πυροσβέστες και τους πυροπλήκτους [video]

Άποψη ελληνικής σημαίας στον λόφο του Προφήτη Ηλία στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης, με φόντο τη φωτιά που συνεχίζει να καίει μετά το καταστροφικό της πέρασμα από την περιοχή, την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023. ΑΠΕ-ΜΠE, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Εμφαση στην εκκένωση του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης αλλά και στις φωτιές στην Αττική δίνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με την κατάσταση στην Ελλάδα να είναι πρώτο θέμα σχεδόν παντού και έκδηλο το ενδιαφέρον για τις προσπάθειες των πυροσβεστών αλλά και τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

Όπως μάλιστα επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο CNN «την ώρα που η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρη τραγωδία, άλλες 21 χώρες στην Ευρώπη βρίσκονται σε συναγερμό για τις εύφλεκτες συνθήκες που προκαλεί νέο κύμα καύσωνα».




To Γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP στο τελευταίο δημοσίευμα συνοψίζει ότι ξέσπασαν «πάνω από 60 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες και έξι χώρες έστειλαν βοήθεια μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κάνει λόγο για επικίνδυνο συνδυασμό θυελλωδών ανέμων και θερμοκρασιών έως και 41 βαθμών Κελσίου και επισημαίνει ότι ένα από τα πύρινα μέτωπα βρίσκεται στις χαμηλότερες πλαγιές της Πάρνηθας, «του μεγαλύτερου δάσους που συνορεύει με την Αθήνα, το οποίο έχει καεί αρκετές φορές».

 

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την είδηση για τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι κοντά στο δάσος της Δαδιάς, στον Έβρο.

 

To πρακτορείο Bloomberg περιγράφει τη δεύτερη ημέρα των νέων πυρκαγιών που καίνε δάση, απειλούν σπίτια και οδηγούν σε εκκένωση περιοχών γύρω από την Αθήνα, ενώ στο βορειοανατολικό πύρινο μέτωπο, βρέθηκαν απανθρακωμένοι 18 μετνάστες, όπως συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Πολλά είναι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τα ρεπορτάζ της ΕΡΤ για να καλύψουν τις εξελίξεις από την Αττική μέχρι τη Ροδόπη.

Πηγή: ertnews

Δορυφόρος αποκαλύπτει το μέγεθος του πύρινου εφιάλτη στην Αλεξανδρούπολη: Μάχη με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: