Στο μέγαρο Μαξίμου ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλνιγκ: Κρίσιμες διαβουλεύσεις με Τσίπρα




Το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα και η συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους βρίσκονται στο τραπέζι της συνάντησης που έχουν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του ESM στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά την είσοδό του ο κύριος Ρέγκλινγκ συνεχάση τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με τα Σκόπια, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε:

“Είναι λίγο περίεργο γιατί αισθάνομαι σαν ένας σκακιστής που παίζει ταυτόχρονα σε δύο σκακιέρες. Γιατί από τη μία έχουμε τη διαπραγμάτευση για την ονομασία (των Σκοπίων) και από την άλλη έχουμε τις κρίσιμες συνομιλίες του δανείου. Ελπίζω ότι όπως και χθες είχαμε μια πολύ καλή λύση, θα έχουμε και την άλλη εβδομάδα στο πιο σημαντικό θέμα για τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Όπως ξέρετε έχουμε σημειώσει μετά από πολλές προσπάθειες και επίπονες μεταρρυθμίσεις πολλή πρόοδο νομίζω ότι η εικόνα της χώρας μας άλλαξε και νομίζω ότι βρισκόμαστε πλέον πολύ κοντά σε μια λύση, η οποία θα είναι πραγματικά αντάξια των θυσιών και των προσπαθειών που κατέβαλε η Ελλάδα και βέβαια θα είναι και αυτό που επιθυμεί η ΕΕ γιατί ξέρετε ότι η Ελλάδα είναι το τελευταίο θέμα κρίσης”.

Απαντώντας ο Κλάους Ρέγκλινγκ υπογράμμισε πως χρειάστηκε πολλή δουλειά από την Ελλάδα, αλλά εκτιμά πως στο τέλος θα είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: ΕΡΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: