Ποιούς “ζωγραφίζει” το Μαξίμου για τη “νέα αποστασία”; Άγρια επίθεση στον Μητσοτάκη




«Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί», σχολίαζε κυβερνητικός αξιωματούχος στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.

Παρά το γεγονός ότι ο αξιωματούχος δεν αναφέρθηκε σε ονόματα, οι πάντες “φωτογράφισαν” δύο προέδρους ποδοσφαιρικών ΠΑΕ στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας βρίσκεται σε “πόλεμο” με την κυβέρνηση και ο δεύτερος μέχρι πρόσφατα διατηρούσε καλές σχέσεις με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας ο ίδιος αξιωματούχος σημείωνε:

  • «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

Τέλος τόνιζε «ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Πολύ σκληρή για να πεθάνει η κυβέρνηση, λέει ο Τσίπρας και κάνει λόγο για ανόητα σχέδια

«Είμαστε όπως η ταινία ‘Too hard too die’ πολύ σκληροί για να πεθάνουμε», είπε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος της συνάντησής του με την Τερέζα Μέι, αναφερόμενος στην ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν ανησυχεί καθόλου για την κυβερνητική συνοχή και πλειοψηφία, “παρά τα ανόητα σχέδια που κάποιοι επιχειρούν” και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα έχει συνέχεια και “θα ολοκληρώσουμε το έργο μας στο τέλος της τετραετίας. Είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε”.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού ήρθε λίγες ώρες μετά το non paper της κυβέρνησης σύμφωνα με το οποίο κατήγγειλε επιχειρηματίες που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης  πίσω από την παραίτηση του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργου Λαζαρίδη.

Απάντηση της ΝΔ στο non paper του Μ. Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη

Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις “… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη” η απάντηση της ΝΔ στο non paper του Μεγάρου Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη.

Εκπρόσωπος Τύπου ΑΝΕΛ: Ο Λαζαρίδης να παραδώσει την έδρα η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Έλληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να διαβάσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, όπου ο μόνος ισχυρισμός του έχει καταρρεύσει από τη δήλωση του ιδίου του κυβερνητικού εκπροσώπου. Σύντομα θα ενημερώσουμε τους ψηφοφόρους του για τις δεσμεύσεις του και τους όρκους πίστης στον Πάνο Καμμένο και στον πρωθυπουργό ενώπιον δύο υπουργών» προσθέτει ο κ. Τοσουνίδης και καταλήγει: «Ελάχιστη εξιλέωση για τον κ. Λαζαρίδη είναι να παραδώσει την έδρα, η οποία δεν του ανήκει και δεν την αντέχει».

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής προτάσσει στη δισέλιδη επιστολή του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης ως λόγο για την ανεξαρτητοποίησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα (σ.σ. των ΑΝΕΛ) τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των Βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΕΔΩ

Πλειοψηφία 3/5 για τη συμφωνία ζητά ο Λαζαρίδης: Να παραδώσει την έδρα του, λένε οι ΑΝΕΛ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: