Οι στόχοι και οι πρωτοβουλίες του οργανισμού «Κύπριοι Νέοι Επαγγελματίες» στην Αμερική




Του Πανίκου Παναγιώτου

Δίκτυο νέων επαγγελματιών που κατάγονται από την Κύπρο λειτουργεί στην Αμερική με έναν από τους βασικούς σκοπούς την ενίσχυση των επιστημονικών και εμπορικών συνεργασιών Κύπρου – ΗΠΑ, αλλά και την ενημέρωση για τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής.

Με την ευκαιρία εκδήλωσης που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη ο εν λόγω φορέας, μίλησε στον «Φ» η μέχρι πρόσφατα πρόεδρός του, Χριστίνα Σιαήλα, με καταγωγή από τα Λεύκαρα και την Κωνσταντινούπολή. «Το Cypriot Young Professionals (CYP – Κύπριοι Νέοι Επαγγελματίες), που είναι τμήμα του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφοσιωμένος στην προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Νικολάου και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου ενεργούν ως μέντορες της ομάδας Νέων Επαγγελματιών».

Για τις επιδιώξεις του CYP, η κ. Σιαήλα τόνισε ότι «στοχεύει στην ανάπτυξη δικτύου μιας ισχυρής ομάδας ατόμων πολλών επαγγελματικών κλάδων, με σκοπό τη διαμόρφωση σχέσεων αλληλοϋποστήριξης και βοήθειας σε απόφοιτους κολεγίων και πανεπιστημίων, ειδικά στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, καθώς και στην ενίσχυση προσπαθειών για προβολή κυπριακών εταιρειών στην Αμερική και αντιστρόφως”.

  • “Επίσης”, συνέχισε, “προωθούμε δημιουργίες νέων που ζουν στην Κύπρο, όπως ήταν η πρόσφατη συνεργασία μας με την κυπριακή εταιρεία μάρκετινγκ MOV Management για την παραγωγή ενός εκπληκτικού βίντεο για την Κύπρο που προβλήθηκε σε εκδήλωσή μας στις 5 Ιουνίου. Από το 2013, που ιδρύθηκε ο CYP, έχουν παρθεί σημαντικές πρωτοβουλίες και έχουν διοργανωθεί εκδηλώσεις δικτύωσης και συγκέντρωσης χρημάτων, καθώς και εργαστήρια επιχειρηματικότητας, προγράμματα καθοδήγησης και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για την προώθηση των προαναφερθέντων στόχων, εμπνέοντας παράλληλα μια νέα γενιά ηγετών. Ο CYP προσδοκά και στη συνέχιση υποστήριξης αξιόλογων ενεργειών για θέματα Κύπρου και Ελλάδας».
Ο CYP με τη Νεολαία της ΠΟΜΑΚ ΗΠΑ συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στο «Museum of the Moving Image» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, με θέμα: «Κύπρος, 44 χρόνια μετά, αναδρομή και έκκληση για δράση» (Photo: Peter Manarides).

Οι Κύπριοι Νέοι Επαγγελματίες μαζί με τη Νεολαία της ΠΟΜΑΚ ΗΠΑ συνδιοργάνωσαν πρόσφατα ενδιαφέρουσα εκδήλωση στο «Museum of the Moving Image», με θέμα: «Κύπρος, 44 χρόνια μετά, αναδρομή και έκκληση για δράση».

Στο ερώτημά μας αν μετά από 44 χρόνια, η νέα γενιά της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έχει ενδιαφέρον για την Κύπρο και ποια είναι η άποψή της για το κυπριακό πρόβλημα, η Χριστίνα Σιαήλα υπογράμμισε:

  • «Το ενδιαφέρον μας είναι να συνεχίσουμε να υψώνουμε τις φωνές μας στην παγκόσμια κοινότητα και ειδικότερα στην Αμερική για τον λαό της Κύπρου. Όταν κάποιοι μιλούν για την Κύπρο, θέλουμε να είναι σωστά ενημερωμένοι ώστε να την συνδέουν άμεσα με τη γεωγραφική και στρατηγική θέση της, την ιστορία της, τον πολιτισμό της, καθώς και με την ανθεκτικότητα και την ικανότητά του λαού της να επιβιώσει και να προοδεύσει μετά την τουρκική εισβολή του 1974, αλλά και μετά την οικονομική κρίση. Ως νέα γενιά των Κυπροαμερικανών, συνειδητοποιούμε ότι η δύναμή μας στην ευαισθητοποίηση για την Κύπρο είναι να είμαστε ενεργοί πολίτες στα πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα και επιτυχημένοι επαγγελματικά. Θέλουμε οι ΗΠΑ να δουν την αξία της Κύπρου, μιας φίλης χώρας με επενδυτικές ευκαιρίες και με έναν μοναδικό προορισμό για ταξίδια. Επιπλέον, θέλουμε να επισημάνουμε την τουρκική εισβολή – κατοχή και τα ανεπίλυτα ζητήματά της. Επίσης, στεκόμαστε αρωγοί σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες για παιδιά, φοιτητές και ασθενείς που έχουν ανάγκη στήριξης και ελπίδας».

Η Χριστίνα Σιαήλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε Μαθηματικά και Πολιτικές Επιστήμες στο NYU, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και διδάσκει Μαθηματικά σε φημισμένο σχολείο της πόλης. Είναι μέλος του συμβουλίου του Κυπροαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και διετέλεσε πρόεδρος (2016-2018) του τμήματος Κυπρίων Νέων Επαγγελματιών.

«Είχα πάντα έναν βαθύ δεσμό ζωής και αγάπης με την Κύπρο», δήλωσε στον «Φ», προσθέτοντας ότι «μετά από πέντε χρόνια διδασκαλίας στη Νέα Υόρκη, είμαι έτοιμη να κάνω το επόμενο βήμα. Θα αρχίσω να διδάσκω Μαθηματικά και Τεχνολογική Ολοκλήρωση σε ένα εξίσου φημισμένο σχολείο στην Κύπρο από τον Σεπτέμβριο και παράλληλα θα προσπαθήσω για την ενίσχυση των δεσμών του CYP με τη νεολαία της Κύπρου»

Πηγή: «Φιλελεύθερος» Κύπρου

Η πρώην πρόεδρος του «Cypriot Young Professionals» (CYP – Κύπριοι Νέοι Επαγγελματίες), Χριστίνα Σιαήλα, μιλώντας στην πρόσφατη εκδήλωση για την Κύπρο (Photo: ETA Press).

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: