Η Βουλή έδωσε ενα χρόνο παράταση στην ασυλία των δανειοληπτών ΕΕΕ για ληξιπρόθεσμα




Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Εργασίας με το οποίο παρατείνεται μέχρι την 1η Ιουλίου 2019 η ασυλία έναντι αγωγών για ληξιπρόθεσμες οφειλές των ληπτών ΕΕΕ και δημοσίου βοηθήματος. Επίσης με πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους και ψηφίστηκε με 38 ψήφους υπέρ, 1 εναντίον και 2 αποχές δίνει παράταση έξι μηνών στη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Τμήμα Φορολογίας.

Με την ψήφιση του νόμου για παράταση στις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ληπτών θα ευεργετηθούν 384 δικαιούχοι Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και λήπτες δημοσίου βοηθήματος.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που συνοδεύουν το νομοσχέδιο στόχος είναι να συνεχίσουν οι δικαιούχοι ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος να τυγχάνουν των ευεργετημάτων της ένταξης στο ρυθμιστικό πλαίσιο του περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών Νόμου.

Σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας η τρέχουσα προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών προς το τμήμα φορολογίας, λήγει την 30η Ιουνίου 2018, μετά από δύο παρατάσεις που έχει ήδη παραχωρήσει η Βουλή.

Η παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών, θα ισχύει μέχρι το τέλος του έτους, στις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Με την παράταση οι φορολογούμενοι, τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα, δεδομένου ότι έχουν συμπληρώσει τις φορολογικές τους δηλώσεις για όλα τα έτη μέχρι το 2015, θα μπορούν μέχρι και το τέλος του 2018, να υποβάλουν αίτηση ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για αυτά τα έτη.

Η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο τμήμα φορολογίας μπορεί να γίνει είτε με εφάπαξ αποπληρωμή των οφειλών, είτε με δόσεις ενώ αναλόγως της ρύθμισης οι φορολογούμενοι μπορούν να επωφεληθούν έκπτωσης στους τόκους και τις επιβαρύνσεις, που φτάνει μέχρι και το 95%.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/06/2018 15:58

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: