Η χώρα των θεών: Το ευχαριστώ μίας ξένης φοιτήτριας για το ονειρικό ταξίδι της στην Ελλάδα




Του Νίκου Αντωνιάδη – Νέα Υόρκη

Όπως κάθε πρωί, διάβαζα τι γίνεται στον κόσμο. Χαμός στην Κύπρο, χαμός στην Ελλάδα, χαμός στις ΗΠΑ, τρελλάδικο στην Τουρκία, χάος στη Μέση Ανατολή.

Και μέσα στο χάος, μια απίθανη, εξωπραγματική φωτογραφία που δείχνει την Ελλάδα μέσα από γυαλιά ηλίου (φώτο), νάσου μπροστά μου, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της φίλης Νάνσυ Μπίσκα, καθηγήτριας στο St. John’s University, με μια ευχαριστήρια επιστολή φοιτήτριας προς τον Νίκο Μούγιαρη που για ακόμη μια χρονιά έδωσε απλόχειρα σε 30 φοιτητές του πιο πάνω πανεπιστημίου την ευκαιρία να ζήσουν την Ελλάδα ΔΩΡΕΑΝ (σχετικό άρθρο εδώ)

Η επιστολή (σε μετάφραση):

Αγαπητέ Κύριε Μούγιαρη,

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να ταξιδέψω στην Ελλάδα και να εξερευνήσω τόσα πολλά που η χώρα έχει να προσφέρει και που οι ξένοι συχνά παραβλέπουν.

Η Ελλάδα είναι μια πανέμορφη χώρα με πολλά αξιοθέατα και καλόκαρδους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν αυτή την εμπειρία ακόμη καλύτερη. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε σημαντικά πρόσωπα της χώρας και να συζητήσουμε για το πώς εμείς, ως Αμερικανοί νέοι μπορούμε να συμβάλουμε μέσα από την σύνδεση (σχέση) μας με Έλληνες νέους.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την προσφορά και γενναιοδωρία σας που με ενέπνευσε να βοηθήσω άλλους και να δώσω πίσω στην κοινωνία. Ελπίζω πως μια μέρα θα μπορέσω να βοηθήσω φοιτητές να επιτύχουν τους στόχους τους όπως πράξατε εσείς, βοηθώντας εμάς.

Με Εκτίμηση,
T.M.
Πανεπιστήμιο St. John

Κατά την επίσκεψη μας στη Ελλάδα τον Μάη (2018)

Υ.Γ. Το χάος ξαναμπήκε σε μια σειρά. Η φωτογραφία και η επιστολή “διόρθωσαν” το οπτικό μου πεδίο.

“Ζώντας την Ελλάδα” χάρη στον Νίκο Μούγιαρη! Ακόμη 30 φοιτητές, στην Μητρόπολη του Κόσμου!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: