Η Άγκυρα εκβιάζει για τους “8”: “Παγώσαμε” την συμφωνία επανεισδοχής, λέει ο Τσαβούσογλου




Νέα επίθεση στην Ελλάδα για το θέμα των Τούρκων αξιωματικών έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αποκάλυψε ότι η Άγκυρα ανέστειλε την συμφωνία επανεισδοχής που είχε με την χώρα μας παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι με τον τρόπο αυτό εκβιάζει για την έκδοση των αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο .

Συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερήτηση δημοσιογράφων για το τί θα κανει η Τουρκία με το Θέμα των αξιωματικών που φέρονται να συμμετείχαν στο παραξικόπημα, ισχυρίστηκε ότι “αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι απαράδεκτο”

Αφου χαρακτήρισε την χώρα μας “τον πιο ελκυστικό προορισμό” για τους πραξικοπηματίες, όπως αναφέρει η Μilliyet πρόσθεσε:

“Στην Ελλάδα η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να δώσει λύση σε αυτή την κατάσταση άλλα την ίδια στιγμή δέχεται σοβαρές πιέσεις από τη Δύση”

Ο κύριος Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι για το θέμα οι Έλληνες επικαλούνται τους δικαστές, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολύ πίεση από τη Δύση. Αυτή τη στιγμή, συνέχισε υπάρχει μια συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε και μια διμερη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή των μεταναστών. Και κατέληξε

“Έχουμε σταματήσει αυτή τη συμφωνία επανεισδοχής και θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα”.

Πηγή: Μilliyet

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: