Έκκληση Ζάεφ στους ηγέτες της Ευρώπης: Ζητώ υποστήριξη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις




Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ έστειλε επιστολή στους ηγέτες των κρατών μελών της ΕΕ, προτρέποντάς τους να υποστηρίξουν την απόφαση να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες της πΓΔΜ με την ΕΕ. 

Στην επιστολή του,όπως αναφέρει το “Meta” τους ενημερώνει σχετικά με τη συμφωνία για την επίλυση της διαφωνίας επί του ονόματος και τη σύναψη στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας και προσθέτει ότι αυτή έχει ήδη επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο και ότι το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, ώστε να αρχίσουν συνταγματικές αλλαγές.

“Για να εξασφαλιστεί η υλοποίηση της συμφωνίας και τα δυνητικά οφέλη της για τις δύο χώρες, για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και για ολόκληρη την Ευρώπη, η πολιτική υποστήριξη των κρατών μελών της ΕΕ έχει τεράστια σημασία, προκειμένου να επιβεβαιώσει με συγκεκριμένα μέτρα το στρατηγικό όραμα για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας μου και ολόκληρης της περιοχής “, δήλωσε ο Ζάεφ, προτρέποντας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να δώσει τη στήριξή του για την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Γαλλία και Ολλανδία “μπλοκάρουν” την ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας: Παρέμβαση Βερολίνου

“Μια τέτοια απόφαση θα αναγνωρίσει τις προφανείς μεταρρυθμιστικές διαδικασίες και θα διευκολύνει την περαιτέρω εμβάθυνση τους. Επιπλέον, μια τέτοια απόφαση θα συμβάλει αποφασιστικά στη δημιουργία ενός απαραίτητου θετικού κλίματος για την επιτυχή ολοκλήρωση καθεμιάς από τις ενέργειες που προβλέπονται στη συμφωνία, προκειμένου να εφαρμοστεί ο ισορροπημένος συμβιβασμός για την επίλυση της μακρόχρονης και περίπλοκης διαφωνίας “, τονίζει ο Ζάεφ στην επιστολή.

Παρέμβαση Κοτζιά για να αρθεί η εμπλοκή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Σκόπια και Αλβανία

“Μύλος” στα Σκόπια για τη συμφωνία: Δεν υπογράφει ο πρόεδρος, με παραίτηση προειδοποιεί ο Ζάεφ

Πηγή: Meta

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: