Παρέμβαση Κοτζιά για να αρθεί η εμπλοκή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Σκόπια και Αλβανία




Τους λόγους της εμπλοκής σε ό,τι αφορά την μη απόδοση ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην πΓΔΜ κατά το σημερινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος του χώρου της συνεδρίασης των Υπουργών.

“Υπήρξαν δύο διαφορετικές γραμμές, οι 25 που θέλουν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και από την άλλη η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία που ζητούν την αναβολή τους”, εξήγησε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας.

“Εξήγησα ότι για γεωστρατηγικούς και γεωπολιτικούς λόγους, η σημερινή κατάσταση απαιτεί τη βοήθεια στις δύο χώρες της περιοχής και όχι την αναβολή. Εξήγησα επίσης ότι η εσωτερική κατάσταση απαιτεί σταθερότητα και ασφάλεια και όχι νέα προβλήματα”, είπε ο Νίκος Κοτζιάς.

“Συζητάμε ένα συμβιβασμό ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και αυτό είναι πολύ σημαντικό για θα συμπέσει με τη σημερινή Κομισιόν, η οποία γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση και τα προβλήματα”, κατέληξε.

 

Γαλλία και Ολλανδία “μπλοκάρουν” την ένταξη Σκοπίων και Αλβανίας: Παρέμβαση Βερολίνου

ΚΥΠΕ – Aθανάσιος Αθανασίου
Βέλγιο/Βρυξέλλες 26/06/2018 15:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: