Τουρκία, Κυπριακό και Οικονομία στην ατζέντα της συνάντησης του Τσίπρα με την Τερέζα




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Στο Λονδίνο θα βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδεχόμενος την πρόσκληση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζας Μέι. Αυτό γνωστοποίησε ο κ. Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρίγκηπα της Ουαλίας Κάρολο εχθές στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Απάντησα θετικά στην πρωθυπουργό Μέι, η οποία μου ζήτησε να επισκεφθώ επισήμως το Λονδίνο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Κατά την υποδοχή του πρίγκηπα Καρόλου ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε τη σημασία των σχέσεων των δύο χωρών λέγοντας:

«Θεωρώ ότι αυτό αποτελεί ένα πάρα πολύ σημαντικό γεγονός και πιστεύω, επίσης, ότι η επίσκεψή σας μπορεί να αποτελέσει ένα ορόσημο στις διμερείς μας σχέσεις. Κυρίως αυτήν την εποχή, που και οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν πάρα πολύ σημαντικές προκλήσεις στην ιστορία τους. Και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο πιστεύω πρέπει να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να μεταβή στο Λονδίνο τις επόμενες εβδομάδες χωρίς όμως ακόμα να έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της επίσημης επίσκεψής του εκεί. Σε κάθε περίπτωση κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι η επίσκεψη στην βρετανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ.

Ψηλά στην ατζέντα της επίσκεψης Τσίπρα στο Λονδίνο θα βρίσκεται το Κυπριακό, καθώς Ελλάδα και Βρετανία αποτελούν τις τρεις από τις δύο εγγυήτριες δυνάμεις. Στην ατζέντα των συζητήσεων επίσης θα βρίσκεται η κατάσταση στην Τουρκία, διότι όχι μόνο αποτελεί την τρίτη εγγυήτρια δύναμη, αλλά οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βρετανίας έχουν ιδιαίτερη σημασία για τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν θέματα που άπτονται της οικονομίας, αλλά και τις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις. Τέλος ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εντάξει στο πρόγραμμά του επαφές με επενδυτές που έχουν έδρα την βρετανική πρωτεύουσα και που, είτε δραστηριοποιούνται ήδη, είτε έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να αναπτύξουν επενδύσεις στη Ελλάδα.

“Καρφί” Παυλόπουλου στον Κάρολο: “Ευελπιστούμε στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: