Το “Σύνδρομο Βαβέλ” που κυριαρχεί στο “Κίνημα Αλλαγής” έχει αίτια και ευθύνες αγαπητή Φώφη…




Του Σίμου Ρεκτη

Η δήλωση της προέδρου του “Κινήματος Αλλαγής” (ΚΙΝΑΛ) Φώφη Γεννηματά και το τελεσίγραφο που έστειλε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα μπορεί να έμοιαζε ως «κεραυνός εν αιθρία» για κάποιους αλλά μόνο τέτοιος δεν ήταν. Ήταν ένα ξέσπασμα και μια απόπειρα να βάλει τέλος σε μια εσωστρέφεια που τρώει σαν το σαράκι το “Κίνημα Αλλαγής” και μοιάζει να το δυσκολεύει να προχωρήσει από τα πρώτα του βήματα.

Είναι φανερό ότι μέσα στους κόλπους της νέας απόπειρας να εκφραστεί η κεντροαριστερά η και σοσιαλδημοκρατία στη χώρα μας, υπάρχουν έντονες διαφορές και προσανατολισμοί σε στρατηγικά θέματα μεταξύ των κορυφαίων στελεχών. Η εικόνα που δίνει το κίνημα μοιάζει με σκορποχώρι και η κ. Γεννηματά με τον τσοπάνη που χάνει πρόβατα δεξιά και αριστερά. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.

  • Από το Βενιζέλο και το “ξεκατίνιασμα” με τη συνταγματική αναθεώρηση;
  • Το Σταύρο για τις πρόωρες εκλογές;
  • Τον Γιωργάκη, τον Ραγκούση και όλους τους άλλους που μυστικά ή φανερά έχουν ξεκινήσει επαφές με την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί δεν υπάρχει, ή γιατί δεν επιχειρήθηκε να υπάρξει, μια κεντρική στρατηγική γραμμή στα κορυφαία θέματα και βγαίνει ο καθένας για να πει την «παρόλα» του;

Το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση έχει δοθεί προ πολλού από τον Κλιντ Ίστγουντ στο ρόλο του “Dirty Harry” όταν  εξέφρασε τη δική του θεωρία για την «άποψη».

Αναμφισβήτητα η ευθύνη γι’ αυτή τη «Βαβέλ» που εκμεταλλεύεται  στο έπακρο ο ΣΥΡΙΖΑ, βαρύνει την κυρία Γεννηματά. Και για λόγους τυπικούς και για λόγους ουσίας.

  • Κατ’ αρχήν γιατί είναι πρόεδρος και η εικόνα του κινήματος που βγαίνει προς τα έξω είναι δική της υπόθεση.
  • Επιπλέον επειδή για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους απέφυγε να μοιράσει ρόλους στα κορυφαία στελέχη του κινήματος που αναζητούν απεγνωσμένα σωσίβια και σανίδες σωτηρίας.

Όπως χαρακτηριστικά μου εκμυστηρεύθηκε άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα όσα συμβαίνουν μέσα στο «Κίνημα», ποιο είναι το μέλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου μετά από τις επόμενες εκλογές; Και ο ίδιος φοβάται ότι μπορεί να μην εκλεγεί στη Θεσσαλονίκη αν το κόμμα είναι στην «γειτονιά του 10% ». Πώς μπορεί λοιπόν να μένει σιωπηλός και άπραγος; Θα ταράξει τα νερά αναζητώντας ο ίδιος ένα ρόλο που του έχουν στερήσει ώστε να μην είναι στην αφάνεια και να μην περάσει στη λήθη.

Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Σταύρος. Η μόνη πιθανότητα να εκλεγεί βουλευτής αν γίνουν εκλογές τώρα θα ήταν μόνο ενδεχομένως στα Χανιά. Αλλά θα ήταν υποψήφιος εκεί ή η Φώφη θα επέλεγε γι’ αυτόν το υπόλοιπο Αττικής; Για ποιο λόγο λοιπόν ο Σταύρος να μην «επαναστατεί»;

Για να μην αναφερθώ στις τελευταίες κινήσεις και επαφές του Γιωργάκη ο οποίος βλέπει τον εαυτό του ως τον επόμενο Έλληνα Επίτροπο μόλις τελειώσει η θητεία του κυρίου Αβραμόπουλου, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αποκλείει προς το παρόν γνωρίζοντας ότι κάτι τέτοιο  θα  κόψει ψήφους από το “Κίνημα”. Δεν αποκλείεται βέβαια να του κάνει πλάκα του εξοχότατου ΓΑΠ ο Αλέξης Τσίπρας…

Η κυρία Γεννηματά  λοιπόν εξανίσταται γιατί κάποιοι έχουν προσωπικές στρατηγικές αλλά είναι η ίδια που με την τακτική της επέτρεψε να υπάρχουν. Γιατί αγνόησε το βασικό ένστικτο της ανθρώπινης ύπαρξης που είναι η επιβίωση. Και στην προκειμένη περίπτωση η πολιτική επιβίωση. Η δήλωση άλλωστε του ευρωβουλευτή του Ποταμιού κυρίου Κύρκου αυτό επιβεβαιώνει.

Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το «Κίνημα» είναι σαν ένα λεωφορείο που ο οδηγός δεν ξέρει ακόμα που να το κατευθύνει και οι επιβάτες μαλώνουν για τις θέσεις που θα καθίσουν ή ψάχνουν την ευκαιρία να πηδήξουν.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ποιόν αντιπροσωπεύει ο κ. ΓΑΠ στο Σκοπιανό: Το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ ή την ανύπαρκτη Σοσιαλιστική;

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του συστήματος: Όλα πανε «πρίμα», ας …παίξουμε και με το Συνταγμα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: