“Απαράδεκτη η κράτηση των δύο Ελλήνων”: Ο σημαντικότερος σύμμαχος Ελλάδα, λέει ο Πάιατ




Σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο, εστιάζοντας στο ζήτημα της κράτησης των των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην γειτονική χώρα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό ρεπορτάζ του Alpha.

Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ στην Αθήνα, ανέφερε ότι οι δύο στρατιωτικοί θα έπρεπε να έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την συνεχιζόμενη κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης. Παράλληλα ανέφερε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα αποτελεί σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή.
Συγκεκριμένα ανέφερε σε πως “Πιστεύω ότι για τις ΗΠΑ αναλογιζόμενος τις προκλήσεις της στρατηγικής κατεύθυνσης της Τουρκίας, δεν έχουν σημαντικότερο σύμμαχο από την Ελλάδα.”

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του τόνισε ότι «Εσείς έχετε αλληλεπίδραση με την Τουρκία και κάθε ημέρα έρχεστε αντιμέτωποι με απρόβλεπτες συμπεριφορές, είτε πρόκειται για συγκρούσεις σκαφών στο ανατολικό Αιγαίο, είτε για την απαράδεκτη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που θα έπρεπε να είχαν επιστρέψει σπίτια τους”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: