Νέα “βόμβα” Λαρς φον Τρίερ στις Κάννες: Αποχώρησαν από την ταινία του κριτικοί




Ο “προβοκάτορας” Λαρς φον Τρίερ βρέθηκε και πάλι στο στόχαστρο με την προβολή της ταινίας του, The House That Jack Built, στις Κάννες, με πρωταγωνιστή τον Matt Dillon ως “κατ εξακολούθηση δολοφόνο”, προκάλεσε τη μαζική αποχώρηση δεκάδων θεατών όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι.

Ένας δημοσιογράφος, ο Ρότζερ Φρίντμαν, δήλωσε ότι ήταν μια “κακή ταινία.” Δεν έπρεπε να είχε γίνει.

Ένας άλλος έγραψε το Twitter: “Χυδαίο , επιτηδευμένο, εμετικό”.

https://twitter.com/OscarPredictor/status/996152868590714881

Ο Ντίλον παίζει έναν αρχιτέκτονα που σκοτώνει αρκετές γυναίκες και παιδιά με φρικιαστικό τρόπο. Στην ταινία πρωταγωνιστεί και η Ούμα Θέρμαν.

Ο Φον Τρίερ είχε εκδιωχθεί από το φεστιβάλ για επτά χρόνια εξ αιτίας ενός σχολίου που έκανε σε συνέντευξη Τύπου για την ταινία Melancholia.

Ο Δανός σκηνοθέτης εξόργισε τους διοργανωτές, όταν είπε (ως αστείο όπως αργότερα διευκρίνισε) ότι ήταν ναζί..

Σε μια σκηνή, της νέας ταινίας, καθώς ο δολοφόνος Τζακ ακρωτηριάζει μια φίλη του, λέει: «Γιατί είναι πάντα το λάθος του άνδρα …”

“Εάν γεννήθηκες άντρας γεννηθήκες για να είσαι ένοχος. Σκεφτείτε πόσο άδικο είναι αυτό”.

Υπάρχει επίσης μια σκηνή στην οποία ταριχεύει ένα από τα θύματά του.

Ο δημοσιογράφος του Variety Ramin Setoodeh δήλωσε ότι περισσότερα από 100 άτομα αποχώρησαν κατά τη διάρκεια της προβολής στις Κάννες.

Ο δημοσιογράφος του Χόλιγουντ χαρακτήρισε την ταινία “ένα αυτοερωτικό μασάζ του εγώ … συχνά τόσο φρικτό όσο είναι ανησυχητικό”.

Είπε ότι ήταν μια άμεση ανταπάντηση “στο σημερινό κλίμα αντιπαράθεσης για τις προκατάληψεις όσον αφορά το φύλο και τη σεξουαλική κακοποίηση”.

Η ταινία περιελάμβανε επίσης εικόνες του Χίτλερ και άλλων άλλων δικτατόρων που προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες

Ο εξοστρακισμός του Φον Τριέρ το 2011 έγινε μετά από τη δήλωση του για τον Χίτλερ:
“Δεν είναι αυτό που θα αποκαλούσα έναν καλό άνθρωπο αλλά τον καταλαβαίνω, Συμπάσχω λίγο με αυτόν”.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Kirsten Dunst, που καθόταν δίπλα του εκείνη την εποχή, δεν φάνηκε επίσης να εντυπωσιάζεται από τη δήλωση του σκηνοθέτη

Ο παραγωγός του Jack Built είπε στο BBC τη Δευτέρα: “Δεν είναι πολύ αιματηρή, φυσικά έχουμε κάποιες σκληρές εικόνες, αλλά είναι πολύ σύντομες και πολύ λίγες. Είναι περισσότερο η ψυχολογική πλευρά της κακίας. Εκτιμώ ότι είναι να είναι μια υπερβολίκή αντίδραση στην ταινία. ”

Πηγή: BBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: