Η “βρόμικη” δουλειά της αστυνομίας του Τουρκμενισταν: Το προεδρικό …”χαρτί υγείας”




Σε μια ανορθόδοξη, βρόμικη, περίεργη όσο και παράλογη έρευνα έχουν επιδοθεί οι αστυνομικοί στο Τουρκμενιστάν. Ελέγχουν τις τουαλέτες και συλλέγουν αποδείξεις ότι οι κάτοικοι χρησιμοποιούν εφημερίδες με την φωτογραφία του προέδρου Κουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ ως χαρτί υγείας.

Οι επικεφαλής της αστυνομίας έχουν υποδείξει στους αστυνομικούς να ελέγχουν τις τουαλέτες σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικά σπίτια και να βρουν στοιχεία για άτομα που χρησιμοποιούν εφημερίδες με εικόνες του προέδρου της χώρας ως χαρτί υγείας, αναφέρει το BBC επικαλούμενο το έγκυρο όπως χαρακτηρίζει σάιτ, “fergananews” για ρεπορτάζ σχετικά με το Τουρκμενιστάν

Οι αξιωματούχοι έχουν δώσει εντολή στους αστυνομικούς να αναζητήσουν τις «λερωμένες» εικόνες του ηγέτη του Τουρκμενιστάν ακόμη και σε χώρους υγειονομικής ταφής, καθώς και μεταξύ σκουπιδιών σε σημεία συλλογής αποβλήτων.

“Υπάρχει ένας ειδικός χώρος στον οποίο επιθεωρούνται τα σκουπίδια,αναζητούνται “λερωμένες” εφημερίδες, και μετά προσδιορίζεται, το σπίτι του συνδρομητή της εφημερίδας και πκηροφορείταιηη αστυνομία”, λέει η Fergana.

Προσθέτει ότι οι άνθρωποι που κρίνονται ένοχοι για «καταστροφή» της εικόνας του προέδρου αρχικά θα επιπλήττονται. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Alternativnnyy Novosti Turkmenistana, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ένας μεγάλος αριθμός τέτοιων επιπλήξεων, καθώς οι Τουρκμένοι – εξαθλιωμένοι από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση – δεν τείνουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους σε χαρτί υγείας.

«Γιατί να αγοράζετε χαρτιά υγείας αν έχετε σωρούς εφημερίδων που οι άνθρωποι στο Τουρκμενιστάν αναγκάζονται να είναι συνδρομητές», αναφέρει το ρεπορτάζ. Προσθέτει μάλιστα ότι είναι δύσκολο να μην “λερωθουν” οι φωτογραφίες του προέδρου, αφού οι εικόνες του κυριαρχούν σε όλες τις εφημερίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν διώξεις για καταστροφή φωτογραφιών του προέδρου. Ακόμα και παιδιά έχουν προσαχθει επειδή πάτησαν σε εικόνα του Μπερντιμουχαμέντοφ. Ενώ σε μια άλλη περίπτωση παιδιά προσήχθησαν στην αστυνομία επειδή έβαλαν μουστάκι και μούσι στην εικόνα του προέδρου.

Πηγή: BBC

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: