Οι τοίχοι του θρυλικού ξενοδοχείου «The Carlyle Hotel»… ψιθυρίζουν: Μυστικά στο νέο ντοκιμαντέρ




«Αν μένεις εδώ, αισθάνεσαι ότι τα κατάφερες». Ένα νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το προφίλ του εμβληματικού boutique ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη μέσα από τις ιστορίες των διάσημων πελατών του και του προσωπικού του. «Μπορεί οι τοίχοι του ξενοδοχείου “The Carlyle Hotel” να μην μιλούν, σίγουρα όμως ψιθυρίζουν! Στο ντοκιμαντέρ “Always at The Carlyle” ζωντανεύουν ανείπωτες ιστορίες» αναφέρεται στη σύνοψη του ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε πρώτη προβολή την Παρασκευή.

Μπρους Ουίλις, Λένι Κράβιτζ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Ρότζερ Φέντερερ, Τόμι Λι Τζόουνς, είναι μερικοί από τις 100 προσωπικότητες που έμειναν στο ξενοδοχείο με την 87χρονη ιστορία, το οποίο αποτέλεσε μαγνήτη των πιο απαιτητικών ταξιδιωτών, αλλά και προορισμό για τους εκπροσώπους του τζετ -σετ που σύχναζαν στο Café Carlyle.

Το «Carlyle» που φέρει το όνομα του Τόμας Καρλάιλ, φιλόσοφου και δοκιμιογράφου από τη Σκωτία, ήταν το σπίτι, μακριά από τα σπίτια των πιο διάσημων ανθρώπων που επισκέπτονταν τον Μανχάταν και αναζητούσαν διακριτικότητα, πολυτέλεια και ένα μέρος να χαλαρώσουν. Τις δικές τους εμπειρίες από τη διαμονή στο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης αφηγούνται επίσης στην ταινία οι Αντζέλικα Χιούστον, Σοφία Κόπολα, Ναόμι Κάμπελ, Ελέιν Στριτς.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις δηλώνει: «Εδώ παίρνεις ό,τι πληρώνεις», ο Τζον Χαμν λέει ότι το ξενοδοχείο είναι υπερβολικά ακριβό και η Αντζέλικα Χιούστον θυμάται νύχτες με τον Τζακ Νίκολσον.

Στο «Always at the Carlyle» ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Μάθιου Μίλε αποκαλύπτει καλά φυλαγμένα μυστικά, καθώς μιλούν και μοιράζονται τις εμπειρίες τους ο Dwight Owsley, ένας από τους υπαλλήλους στην υποδοχή για 36 χρόνια και ο Tommy Rowles, γνωστός barman για περισσότερα από 50 χρόνια.

«Ήταν τόσο προνόμιο όσο και πάθος μου να μπορέσω να αποκτήσω πρόσβαση στο Carlyle και να περιγράψω τι είναι αυτό που το καθιστά τόσο συναρπαστικό», ανέφερε ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με το Deadline.

Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Bien & Prince το ξενοδοχείο αποτελεί σημείο αναφοράς του Μανχάταν για δεκαετίες. Το ξενοδοχείο Carlyle έχει φιλοξενήσει Αμερικανούς προέδρους και γαλαζοαίματους από τους βασιλικούς οίκους της Ευρώπης.

«Στο Carlyle δεν έχεις την αίσθηση του παλιού, έχεις την αίσθηση του κλασικού» παρατηρεί ο Μίλε.

Ο Μικ Τζάγκερ και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ακόμη το επισκέπτονται. Και παρά την διακριτικότητα για την οποία υπερηφανεύεται το ξενοδοχείο, ο Μίλε επιβεβαιώνει ότι ο Τζον Φ. Κένεντι πέρασε χρόνο με την Μέριλιν Μονρόε στο Carlyle.

«Ανεξάρτητα από το πόσο εξέχοντες είναι, το ξενοδοχείο προσπαθεί να κάνει όλους τους επισκέπτες να αισθανθούν άνετα. Οι άνθρωποι λένε ότι αισθάνονται σαν οικογένεια εδώ, και είναι αλήθεια» λέει ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ.

 

10/05/2018 09:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: