Οι ομογενείς αποχαιρέτισαν σε ειδική εκδήλωση τον γενικό πρόξενο της Κύπρου, Βασίλη Φιλίππου




Η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα αποχαιρέτισε με αισθήματα εκτίμησης και αγάπης το γενικό πρόξενο της Κύπρου, Βασίλη Φιλίππου, ο οποίος μετατίθεται στην Οτάβα του Καναδά, επικεφαλής της πρεσβείας της Δημοκρατίας.

Προς τιμή του και της συζύγου του Ανθής Φιλίππου, οργανώθηκε αποχαιρετιστήριο δείπνο, από την Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής και την ΠΣΕΚΑ, στο οποίο παρευρέθηκαν πρόεδροι και παράγοντες της παροικίας και άλλων οργανισμών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Επίσης, ο κυπριακής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης, Κώστας Κωνσταντινίδης και η βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι, που έδωσε στο Κύπριο πρέσβη τιμητική διακήρυξη του αμερικανικού Κογκρέσου.

«Δεν θεωρώ αυτή την εκδήλωση αποχαιρετιστήρια, αλλά μια τιμητική εκδήλωση με την οικογένειά μου», είπε ο κ. Φιλίππου, σημειώνοντας ότι αυτό που κάνουν οι διπλωμάτες μας δεν είναι δουλειά, αλλά αποστολή και ο χρόνος αφιερώνεται στην Ομογένεια και στην Κύπρο.

«Χαίρομαι, είπε, που είχα την τιμή και την ευκαιρία να υπηρετήσω μια ξεχωριστή Ομογένεια».
Ο αποχωρών γενικός πρόξενος ευχαρίστησε τους συνεργάτες τους για την υπηρεσία και την αφοσίωση και αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία του με την κυπριακή ομοσπονδία και τα σωματεία μέλη της και την ΠΣΕΚΑ.

«Η Ομογένεια δεν έχει κόμμα και νοιάζεται μόνο για την Κύπρο. Ο καθένας από σας υπηρετεί τη θέση στην οποία έχει εκλεγεί εκτελώντας μία αποστολή. Φεύγω έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί εκτέλεσα μια αποστολή υπηρετώντας την Κύπρο και την Ομογένεια», είπε ο κ. Φιλίππου.

Χαρακτηρίζοντας πολύ δύσκολες τις στιγμές, είπε πως η Ομογένεια αποτελεί πολύτιμο κεφάλαιο και αιχμή του δόρατος της Κύπρου.
«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κι όλη η Κύπρος σας έχουν πλήρη εμπιστοσύνη», είπε ο κ. Φιλίππου.

Με θερμά λόγια για το συνάδελφό του μίλησε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κούτρας, σημειώνοντας ότι ο πρέσβης Βασίλης Φιλίππου και η σύζυγός του άφησαν βαθύ το αποτύπωμά τους στην Ομογένεια, προσφέροντας τα μέγιστα. Ο Ελληνας γενικός πρόξενος έπλεξε και το εγκώμιο της κυπριακής παροικίας, λέγοντας ότι οι Κύπριοι της Αμερικής έχουν δημιουργήσει μια οικογενειακή ατμόσφαιρα, με ενότητα και αλληλεγγύη.

Ως ένδειξη της βαθιάς εκτίμησης προς το πρόσωπο του κ. Φιλίππου και την προσφορά του, χαρακτήρισε τη μεγάλη προσέλευση κόσμου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων, Κυριάκος Παπαστυλιανού, σημειώνοντας ο αποχωρών γενικός πρόξενος δεν κοίταξε την Ομογένεια σαν δουλειά, αλλά γιατί την αγαπούσε.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Νίκος Νικολάου μίλησε επίσης για τη στενή συνεργασία που είχε με τον γενικό πρόξενο, την τακτική ενημέρωση και τη βοήθεια σε ζητήματα δικτύωσης.

Για ξεχωριστό άτομο που πάντοτε μοιράζεται τις γνώσεις και τις εμπειρίες του για τον κοινό σκοπό, την Κύπρο, μίλησε ο διευθυντής του Εμπορικού Κέντρου της Κύπρου, Αριστος Κωνσταντίνου.

Ο πρόεδρος της Capital Link, Νίκος Μπορνόζης, αναφέρθηκε στην μεγάλη συμβολή του κ. Φιλίππου στην περυσινή επιτυχημένη διοργάνωση του επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο στη Νέα Υόρκη, όπου παρευρέθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης και υπουργοί.
Στην συνεργασία που είχε με τον κ. Φιλίππου, τόσο στην πρώτη του θητεία στη δεκαετία του ’90, όσο και τώρα, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας και του Cyprus Children Fund, Σάββας Τσίβικος.

«Δεν ήταν απλά ένας διπλωμάτης, αλλά ένας πραγματικός δημόσιος λειτουργός, που άφησε το στίγμα του στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης».

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ σημείωσε την παρουσία του κ. Φιλίππου σε όλες τις δραστηριότητες της παροικίας, αλλά και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και το ενδιαφέρον του για τα συνέδρια της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον.
Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν ο πρέσβης επί τιμή Ανδρέας Ιακωβίδης, ο πρόεδρος των Ελλήνων Γιατρών Γιώργος Λιακέας κ.α.
Να σημειωθεί ότι αποχαιρετιστήριο γεύμα προς τιμή του Βασίλη Φιλίππου παρέθεσε την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΠΑ/ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
15/05/2018 08:28

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: