Γιατί το ΠΑΣΟΚ απέσυρε και επανέφερε την ερώτηση στον κ. Παππά για το “περούκα-gate”;




Η Δημοκρατική Συμπαράταξη απέσυρε χθες επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου σχετικά με την παρακολούθηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά από δημοσιογράφους, που φορούσαν περούκες, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σήμερα και μετά τα σχετικά δημοσιεύματα, το ΠΑΣΟΚ επανέφερε την ερώτηση, η οποία βεβαίως θα απαντηθεί από τον υπουργό που ήταν και το θύμα του σχεδίου των περουκάδων.

Η απάντηση του κ. Παππά θα δινόταν σήμερα, αλλά ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε πίσω προφανώς επειδή είχε νέα πληροφόρηση για την υπόθεση που έμεινε γνωστή ως “περούκα-gate”… Η παρακολούθηση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2016 και έληξε άδοξα όταν επενέβη η αστυνομία.

Ύστερα από σχετικό δημοσίευμα ο κ. Παπαθεοδώρου είχε καταθέσει ερώτηση στην οποία ουσιαστικά υποστήριζε ότι συνεργάτες του υπουργού κ. Παππά «κατασκεύασαν» την είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας ως περούκα-gate (σ.σ. δημοσιογράφοι με περούκες παρακολουθούσαν την ελληνική αποστολή φορώντας περούκες για να μην αναγνωρίζονται). Το δημοσίευμα του “Εθνικού Κήρυκα” δεν συνοδευόταν από κανένα έγγραφο και δεν δημοσιεύθηκε φωτοτυπία.

Η απόσυρση της ερώτησης έγινε μία μέρα πριν ο κ. Παππάς δώσει εξηγήσεις καθώς σήμερα είχε επιλέξει ο υπουργός να απαντήσει στη Βουλή. Και ετοίμαζε πληρωμένη απάντηση στον εν λόγω βουλευτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Αυγής, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σήμερα θα αποκαταστούσε την πραγματικότητα και την εμπλοκή των αμερικανικών αρχών ασφαλείας και την προσαγωγή των δημοσιογράφων, όμως το ΠΑΣΟΚ απέσυρε την συγκεκριμένη ερώτηση από τον πίνακα επιλέγοντας να μην συζητηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαθεοδώρου και η βουλευτής της Ν.Δ., Άννα Ασημακοπούλου τοποθετήθηκαν επί του ζητήματος χωρίς να ζητήσουν να δουν την έκθεση της Διπλωματικής Υπηρεσίας του Στέι Ντιπάρτμεντ.

Ο βουλευτής κ. Κεγκέρογλου έσπευσε χθες να αναφέρει ότι η ερώτηση θα κατατεθεί ξανά την άλλη εβδομάδα. Βεβαίως σημασία έχει η απάντηση του κ. Παππά που αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, εάν δεν αποσύρει ξανά την ερώτηση ο κ. Παπαθεοδώρου…

ΠΗΓΕΣ: Εφημερίδα Συντακτών και ΑΥΓΗ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: