Αλμπάνης, Ρομέρο, Πούκι και άλλα μεταγραφικά σενάρια για την πρωταθλήτρια ΑΕΚ




Μία εβδομάδα, μόλις, έχει περάσει από τον τελικό του Κυπέλλου και την λήξη, ουσιαστικά, της φετινής αγωνιστικής περιόδου για τις ομάδες της Super League. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους συλλόγους να ψάχνουν ήδη τους ποδοσφαιριστές που χρειάζονται για να ενισχυθούν, αλλά και τους μάνατζερ των παικτών να κάνουν τα… δικά τους παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ, τα σενάρια γίνονται ακόμη περισσότερα από τη στιγμή που οι “κιτρινόμαυροι” θα έχουν αυξημένες υποχρεώσεις με τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League και, φυσικά, σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας. Οι αποχωρήσεις των Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και Γιάκομπ Γιόχανσον, συν το γεγονός πως δεν είναι βέβαιη η παραμονή βασικών παικτών όπως οι Παναγιώτης Κονέ και Σέρχιο Αραούχο, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο τη λίστα των ποδοσφαιριστών που προτείνονται στην “Ένωση”.

Ξεκινώντας από τη θέση κάτω από τα δοκάρια, ο Σεραφείμ Γιαννίκογλου ίσως είναι αυτός που θα συμπληρώσει την τριάδα των τερματοφυλάκων, καθώς μένει ελεύθερος από τον ΠΑΣ Γιάννενα. Ο 25χρονος πρώην άσος του Ηρακλή, της Καβάλας και της Ομόνοιας, αν μετακομίσει στην ΑΕΚ, θα είναι πίσω από τους Βασίλη Μπάρκα και Παναγιώτη Τσιντώτα.

Ο Τριαντάφυλλος Πασαλίδης ήταν βασικό στέλεχος του Αστέρα Τρίπολης τη φετινή σεζόν. Οι φήμες θέλουν τον 21χρονο στόπερ να μετακομίζει από την Αρκαδία στα Σπάτα, για να πάρει τη θέση του Ογκνιέν Βράνιες. Κάτι τέτοιο, πάντως, διαψεύστηκε με κάθε επισημότητα από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Ένας άλλος στόπερ που “γράφτηκε” για την ΑΕΚ είναι ο Ντίνο Αρσλάναγκιτς. Ο 25χρονος ανήκει στην Αντβέρπ, έχοντας θητεύσει και νωρίτερα στο Βέλγιο με τη φανέλα της Μουσκρόν. Η ΠΑΕ ΑΕΚ, πάντως, διέψευσε κατηγορηματικά πως υπάρχει θέμα απόκτησής του.

Επίσημη διάψευση υπήρξε και για τον Θοδωρή Βασιλακάκη. Ο διεθνής μέσος του Ατρόμητου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν, ελκύοντας το ενδιαφέρον της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Η “Ένωση” απέκλεισε την περίπτωσή του.

Για τα χαφ, “έπαιξε” και το όνομα του Χρήστου Αγροδήμου. Ο 23χρονος μέσος ανήκει στον Απόλλωνα Λάρισας, τον οποίο βοήθησε φέτος να παραμείνει στη Football League.

Ακόμη περισσότερο “ντόρο”, πάντως, έκανε το όνομα του Παναγιώτη Ταχτσίδη. Έχοντας περάσει από την ΑΕΚ, ο διεθνής μέσος έκανε ένα πέρασμα από την Ιταλία, για να επιστρέψει στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι ξένο σώμα στου Ρέντη και δεν αποκλείεται η επιστροφή του στα “κιτρινόμαυρα”.

Το όνομα του Χάιμε Ρομέρο έχει γραφεί και στο παρελθόν για την ΑΕΚ. Επανήλθε στο προσκήνιο, με τον 28χρονο αριστεροπόδαρο εξτρέμ να έχει “μοιραστεί” τη φετινή σεζόν ανάμεσα σε Κόρδοβα και Λούγκο – αμφότερες ομάδες της Σεγούντα Ντιβιζιόν.

Το ενδιαφέρον στην Ισπανία δεν περιορίζεται μόνο στον Ρομέρο, αλλά και στον Μπούργκι. Ο 25χρονος εξτρέμ, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, αγωνίστηκε φέτος με τη φανέλα της Αλαβές.

Ένας άλλος εξτρέμ που φαίνεται να απασχολεί την ΑΕΚ, είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης. Ο 27χρονος διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός μένει ελεύθερος από την Αλ Αχλί, ωστόσο υπάρχει και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού – στον οποίο αγωνίστηκε στο παρελθόν – που δυσκολεύει την περίπτωσή του.

Ο Χρήστος Αλμπάνης ήταν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν από τους κορυφαίους του Απόλλωνα Σμύρνης. Βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο, αλλά και στην παραμονή της “ελαφράς ταξιαρχίας” στη μεγάλη κατηγορία και η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε ζεστά για την περίπτωσή του. Σε περίπτωση που ο 23χρονος δεν φύγει για το εξωτερικό, δεν αποκλείεται να μετακομίσει από τη Ριζούπολη, στη γειτονική Νέα Φιλαδέλφεια.

Το όνομα που προστέθηκε εσχάτως στη σχετική λίστα είναι αυτό του Ούγκο Κάιπερς. Ο 21χρονος Βέλγος επιθετικός αγωνίζεται στη Football League με τη φανέλα του Εργοτέλη και, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχει επέλθει ήδη συμφωνία ανάμεσα στους δυο συλλόγους για τον δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας

Σαφώς πιο έμπειρος και με μεγαλύτερες περγαμηνές είναι ο Τεέμου Πούκι. Ο διεθνής Φιλανδός επιθετικός, που ανήκει στην Μπρόντμπι, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τα ελληνικά ΜΜΕ, είτε για τον Παναθηναϊκό είτε για τον ΠΑΟΚ. Προτάθηκε και εξετάζεται, πλέον, και από την ΑΕΚ.

19/05/2018 17:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: