Στο Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης η ειδική γραμματέας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής




Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίο, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα, 30 Απριλίου, στο Φανάρι, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα.

Η διάρκεια μιας ώρας συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη και την ικανοποίησή του για το έργο της ελληνικής Πολιτείας και τη συμβολή της ελληνικής κοινωνίας στο θέμα των προσφύγων. Ενθάρρυνε την κ. Παντιώρα να συνεχίσει το έργο της με την ίδια αγάπη και διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο.

Η Ειδική Γραμματέας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο για τα θερμά του λόγια και τη συμβολή του στο προσφυγικό ζήτημα. Ανέπτυξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις εργώδεις προσπάθειες καθώς και συγκεκριμένες δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσον αφορά στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα το οποίο προϋποθέτει την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη όλων των συμβαλλόμενων μερών.

Μετά το πέρας της συνάντησης , η κ. Παντιώρα, στις δηλώσεις της, εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή της για την επίσκεψή της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, κατεξοχήν έδρα της Ορθοδοξίας. Ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος είναι ένας ξεχωριστός ιεράρχης , ο οποίος ενσαρκώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα πανανθρώπινα μηνύματα της οικουμενικότητας, της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης προς τον αδύναμο και τον κατατρεγμένο.

Η κ. Παντιώρα εξήρε τις παρεμβάσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες του προκειμένου να μην τίθενται σε δοκιμασία οι πανανθρώπινες αξίες του ανθρωπισμού και της χριστιανικής αγάπης προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

30/04/2018 16:36
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: