Η Ουκρανία παρέδωσε άρματα μάχης Oplot-T στην Ταϊλάνδη, καταγγέλλοντας τη Ρωσία (βίντεο)




Η κρατική ουκρανική UkrOboronPromν ολοκλήρωσε συμβόλαιο ύψους 240 εκ. δολαρίων για την προμήθεια αρμάτων μάχης Oplot-T στην Ταϊλάνδη.

«Το συμβόλαιο τιμήθηκε παρά τον αθέμιτο ρωσικό ανταγωνισμό και την στρατιωτικής της πίεση. Είμαστε ευγνώμονες στους στρατηγικούς μας εταίρους στην Ταϊλάνδη για την αναγνώριση των προβλημάτων μας και την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε αξιωματούχος της ουκρανικής εταιρείας.

Με τα χρήματα η ουκρανική εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή του άρματος για τις ουκρανικές δυνάμεις και θα φέρει πολύτιμο συνάλλαγμα στη χώρα. Το άρμα Oplot που εντάχθηκε σε υπηρεσία το 2009 χρειάζεται βελτιώσεις βάσει των αλλαγών που έχουν συντελεσθεί από τότε. Επίσης πρέπει να ενσωματωθεί η εμπειρία που έχει κερδηθεί στην Αν. Ουκρανία από τις συγκρούσεις με τους ρωσόφιλους αυτονομιστές. Οι βελτιώσεις αφορούν κυρίως νέα ηλεκτρονικά συστήματα, σκοπευτικά και συστήματα ελέγχου πυρός.

Παράλληλα διεξάγονται εργασίες σημαντικής αναβάθμισης στα άρματα T-64 του ουκρανικού στρατού ώστε να φτάσουν στο επίπεδο των Oplot μειώνοντας το κόστος παραγωγής των δεύτερων και εκσυγχρονισμού των πρώτων.

Το συμβόλαιο με την Ταϊλάνδη υπεγράφη το 2011 και αφορούσε την πώληση 49 αρμάτων Oplot. Οι εργασίες κατασκευής των αρμάτων ξεκίνησαν το 2012. Το άρμα αναπτύσσεται από το Morozov Machine Building Design Bureau και κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Malyshev.

defence-blog

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: