Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του ζεύγους, στο Στρόβολο, μετά και τη σύλληψη 22χρονου υπόπτου είναι το θέμα που κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Αλλα θέματα είναι οι εκδηλώσεις του Προγράμματος ‘Νόστος η Επιστροφή’ στο Κάιρο, όπου μεταβαίνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών στη Λάρνακα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Απομένει η ομολογία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι θέμα ωρών είναι πλέον να μπουν και τα τελευταία κομμάτια του παζλ του στυγερού εγκλήματος του Στροβόλου και όλες οι μαρτυρίες, καταθέσεις και στοιχεία δείχνουν πλέον ως φονιά τον πρώτο συλληφθέντα για την υπόθεση. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μεταβαίνει σήμερα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου για τις εκδηλώσεις του Προγράμματος «Νόστος η Επιστροφή» όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και Πρόεδρο της Ελλάδας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην αντίθεση του Τμήματος Αρχαιοτήτων για «συγκατοίκηση» της Βουλής με τα αρχαία που υπάρχουν στον λόφο της ΠΑΣΥΔΥ.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Οργάνωσαν ληστεία, έκαναν δύο φόνους» και γράφει ότι τον 33χρονο Τζιωνή υπέδειξε ο τέταρτος συλληφθείς ως το πρόσωπο που διέπραξε τους φόνους και ότι στόχος ήταν το χρηματοκιβώτιο η απουσία του οποίου μάλλον εξέθρεψε μένος εναντίον των θυμάτων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνεργάτης του Υπουργού Ενέργειας και πρώην μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων είναι ο νέος Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού. Αλλού γράφει ότι διμερείς συμφωνίες με την Σαουδική Αραβία προώθησε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την χθεσινή επίσκεψη του στο Ριάντ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Συνελήφθη ο κουκουλοφόρος» γράφει ότι επιπρόσθετα στοιχεία στην υπόθεση του διπλού φόνου ήρθαν στο φως χθες όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο 22χρονος ύποπτος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν ο κουκουλοφόρος που μπήκε στο σπίτι όταν ο 33χρονος ανάγκασε τον 15χρονο γιο των θυμάτων να ανοίξει την πόρτα. Αλλού γράφει ότι δημοσίευμα της εφημερίδας Mail on Sunday φέρνει στο φως μαρτυρίες Βρετανών περί βασανισμού Κυπρίων κρατουμένων αγωνιστών κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε έρευνα που παρουσιάστηκε στο ΤΕΠΑΚ στο πλαίσιο του προγράμματος OrganikoLife+ και γράφει ότι ανιχνεύτηκαν φυτοφάρμακα στον οργανισμό παιδιών.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αποδεσμεύεται ακόμα μια φορά η Κυβέρνηση», γράφει στο κύριο της θέμα ότι εκτεθειμένη απέναντι στη Λάρνακα βρίσκεται για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση η οποία κάνει πίσω από τη συμφωνία για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών. Αλλού γράφει ότι με «βαριά» ατζέντα πάει στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη η ΟΕΛΜΕΚ στις 2 Μάϊου. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ΠΕΟ και τουρκοκυπριακά συνδικάτα τιμούν την εργατική Πρωτομαγιά και ζητούν λύση και επανένωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: