Υποβολή υποψηφιοτήτων σήμερα για πέντε υψηλόβαθμες θέσεις στον ΔΗΣΥ στην Κύπρο




Τις υποψηφιότητές τους για πέντε ηγετικές θέσεις στον ΔΗΣΥ υποβάλλουν σήμερα τα ενδιαφερόμενα μέλη του κόμματος. Συγκεκριμένα θα υποβληθούν υποψηφιότητες για τις θέσεις Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων. Η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου ενώ το Παγκύπριο Συνέδριο στις 12 Μαΐου.

Η διαδικασία η οποία άρχισε στις 9:00 στον 2ο όροφο των Κεντρικών Γραφείων του ΔΗΣΥ στη Λευκωσία θα ολοκληρωθεί στις 13:00. Στις 13:00, όπως ανακοινώθηκε θα υποβάλει υποψηφιότητα και ο νυν Πρόεδρος Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε δηλώσεις του με την έναρξη της διαδικασίας, ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Δημήτρης Στυλιανού σημείωσε ότι στις 14 Μαρτίου έκλεισε το Μητρώο Μελών του κόμματος εξηγώντας ότι τα μέλη που ενεγράφησαν μέχρι εκείνη την ημερομηνία έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Σημείωσε επίσης ότι το Πολιτικό Γραφείο με σχετική του απόφαση καθόρισε τη διεξαγωγή της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης για την οποία τίθενται σήμερα οι υποψηφιότητες για τις 28 Απριλίου. Σήμερα θα υποβληθούν υποψηφιότητες για τις θέσεις του Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών Αντιπροέδρων. Εξήγησε ακόμη ότι η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ θα διεξαχθεί στα πρότυπα των «δημόσιων εκλογών», με τη λειτουργία 70-75 εκλογικών κέντρων σε όλη την Κύπρο πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη του κόμματος θα μπορούν να ψηφίσουν στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα.

Ανέφερε επίσης ότι το Πολιτικό Γραφείο έχει προκηρύξει ταυτόχρονα το Παγκύπριο Συνέδριο για τις 12 Μαΐου. Όπως εξήγησε το Παγκύπριο Συνέδριο εκλέγει την Πρόεδρο της ΓΟΔΗΣΥ και τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Με την ίδια απόφαση το Πολιτικό Συνέδριο σε συνεννόηση με τις Επαρχιακές Γραμματείες έχει προκηρύξει τα Επαρχιακά Συνέδρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 9 ή 10 Ιουνίου. «Η διαδικασία ουσιαστικά ξεκινά από σήμερα με την υποβολή υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος» δήλωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Στυλιανού είπε ότι είναι αρκετές χιλιάδες τα μέλη τα οποία ενεγράφησαν μέχρι και τις 14 Μαρτίου και ως εκ τούτου δεν έχει ακόμη υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός. Πρόσθεσε πως στο παρελθόν υπήρξε Εκλογική Συνέλευση στην οποία ψήφισαν περίπου 18.500 μέλη.

ΚΥΠΕ – Hλίας Μαυροκέφαλος
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
16/03/2018 10:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: