Το ξανασκέφτεται η Σαουδική Αραβία για την πώληση μετοχών της ARAMCO; Αυτό φαίνεται…




Η καθυστέρηση της Σαουδικής Αραβίας να πουλήσει το 5% των μετοχών της ARAMCO, κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι ίσως η χώρα το ξανασκέφτεται καθόσον δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια σημαντική αύξηση της τιμής του πετρελαίου ώστε να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από μία πώληση.

Εδώ και περίπου ένα χρόνο, η Σαουδική Αραβία έκανε γνωστό ότι σκοπεύει να διαθέσει προς πώληση το 5% της κρατικής εταιρείας πετρελαίων ARAMCO προκειμένου να εισπράξει χρήματα για την αναδιάταξη της οικονομίας της σε άλλους τομείς εκτός της βιομηχανίας των υδρογονανθράκων.

Παράγοντες του Σαουδαραβικού βασιλείου εκτιμούσαν ότι μετά τις συμφωνίες για μείωση της παραγωγής μεταξύ των μελών του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, ότι οι τιμές του αργού θα εκτοξεύονταν και ότι η πώληση των μετοχών θα της απέφερε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

Εντούτοις ένα χρόνο μετά, οι τιμές δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα που υπολόγιζαν, με αποτέλεσμα αρκετοί ειδικοί στις επενδύσεις να πιστεύουν ότι πιθανών η καθυστέρηση των Σαουδαράβων να οφείλεται σε δεύτερες σκέψεις σχετικά με τη δημόσια προσφορά των μετοχών τους.

Reuters, Hellasjournal.com by Mignatiou.com
11/03/2018
London, UK

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: