Σε τελετή στη Προεδρικό απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία του ΚΥΠΕ




Απονεμήθηκαν προχθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο σε τελετή υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, τα βραβεία στους νικητές του Παγκύπριου Διαγωνισμού και Εσωτερικού Διαγωνισμού που διοργάνωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) .

Στον παγκύπριο διαγωνισμό του ΚΥΠΕ το Α΄ βραβείο απονεμήθηκε στην δημοσιογράφο Άντρη Κούννου, για το ρεπορτάζ της με τίτλο: «Ζητώ συγγνώμη – Ο πατέρας του 12χρονου από τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά στη Σολέα μιλά για πρώτη φορά» που δημοσιεύθηκε στο “Reporter”. Το Β’ Βραβείο στην Μαρίνα Κουμάστα, για το ρεπορτάζ της, με τίτλο: Αλτσχάιμερ το λένε: Θυμάσαι;» που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Χαραυγή». Το Γ΄ Βραβείο στον δημοσιογράφο Νίκο Ντενισλή, για το ρεπορτάζ του, με τίτλο: «Ελεύθερη έκφραση σεξουαλικότητας και φύλου στην Κύπρο: Μια ιστορική αναδρομή» που δημοσιεύθηκε στο Skalatimes, the city’s magazine”.

Στον εσωτερικό διαγωνισμό του ΚΥΠΕ, το Α΄ βραβείο απονεμήθηκε στους δημοσιογράφους Γρηγόρη Σάββα για το ρεπορτάζ του “Η Κύπρος εξέρχεται από το μνημόνιο έπειτα από οδυνηρές θυσίες” και στην Αργυρώ Αγγελίδου για το ρεπορτάζ της “Στο “φως” και ο “κλασικός” Θεοδωράκης με τα μάτια του Μάριου Ιωάννου Ηλία”. Έπαινος απονεμήθηκε στην δημοσιογράφο Αιμιλία Χριστοφή για το ρεπορτάζ της “Αδέσποτα ζώα: Ανεπάρκεια και ελλείψεις σε νοοτροπία, νομοθεσία και πολιτικές”.

Καταλυτικός ο ρόλος των δημοσιογράφων σημείωσε ο Πρόεδρος, εκθειάζοντας τα βήματα προόδου του ΚΥΠΕ

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης χαρακτήρισε καταλυτικό τον ρόλο των δημοσιογράφων στην παρακολούθηση της όποιας εξουσίας και στον έλεγχο οποιασδήποτε αυθαιρεσίας από όπου και αν αυτή προέρχεται. «Είναι καλά γνωστός ο σεβασμός μου στο έργο, το οποίο επιτελείτε καθημερινά και θεωρώ ως ένα επίτευγμα για την ίδια τη χώρα μας και τις δημοκρατικές μας ελευθερίες το γεγονός πως ο Τύπος ασκεί χωρίς κανένα περιορισμό και καμία παρέμβαση τα καθήκοντα του» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενους στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε ό,τι αφορά τα βραβεία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στάθηκε ιδιαίτερα στη βαρύτητα που έδωσε η Κριτική Επιτροπή, όσον αφορά την ποιότητα της έρευνας και των πηγών των ρεπορτάζ, τη χρήση της γλώσσας και τη δόμηση των θεμάτων. Χαρακτηριστικά απαραίτητα που πρέπει, όπως τόνισε, να διακρίνουν το δημοσιογραφικό λόγο, προφορικό και γραπτό.

Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως τους σημερινούς νικητές του δημοσιογραφικού διαγωνισμού του ΚΥΠΕ. «Τον Γρηγόρη Σάββα, την Αργυρώ Αγγελίδου, την Αιμιλία Χριστοφή για τις βραβεύσεις τους στην ενότητα Καλύτερο Δημοσιογραφικό Κείμενο ΚΥΠΕ, αλλά και την Άντρη Κούννου, Μαρία Κουμάστα και Νίκο Ντενίσλη, για τις βραβεύσεις τους στον παγκύπριο διαγωνισμό, οι οποίοι μέσα από τη δουλειά τους συνέβαλαν στη διασφάλιση της ποιοτικής και αντικειμενικής δημοσιογραφίας».

Ιδιαίτερα στάθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στα σταθερά βήματα προόδου, όπως είπε, που έκανε τα τελευταία χρόνια το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Ιδιαίτερα μέσα από τα πρωτόκολλα συνεργασίας που υπέγραψε μαζί με το ΡΙΚ, τη Βουλή και άλλους σημαντικούς φορείς και οργανισμούς του τόπου μας, έχει προωθήσει και αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα της παρεχόμενης ενημέρωσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στους πολίτες» σημείωσε.

Αναφέροντας μάλιστα ότι έχει παρατηρήσει ότι το ΚΥΠΕ εκδίδει δελτίο σε τέσσερις γλώσσες, ακόμα και στην αραβική, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διερωτήθηκε «γιατί όχι και στη ρωσική, λαμβάνοντας υπόψη τις χιλιάδες Ρώσων που κατοικούν στην Κύπρο, αλλά και των όσων ρωσόφωνων έχουμε στην Κύπρο».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ, υποδεικνύοντας ότι γνωρίζει τη σειρά προβλημάτων που ο χώρος αντιμετωπίζει τα πλείστα εκ των οποίων είναι χρονίζοντα, ενώ μερικά από αυτά έχουν και θεσμικό χαρακτήρα.

Και σημείωσε πως είναι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο που η Κυβέρνηση εργάζεται προκειμένου να αντιμετωπιστούν όσα δυνατόν περισσότερα από τα προβλήματα αυτά.

Απευθυνόμενος μάλιστα στον Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του είπε ότι η Κυβέρνηση είναι ανοικτή σε διάλογο στη βάση των ιδεών της ΕΣΚ και με τη συνδρομή της ΕΣΚ, στην προσπάθεια αναβάθμισης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στον τόπο μας, τονίζοντας παράλληλα πως μέσα από τις αλλαγές που μελετώνται στο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμάζεται, θα κατοχυρώνεται προς το καλύτερο η λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και το πλαίσιο που αφορά σε συναφή θέματα, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία, η ελευθερία του Τύπου, τα πρακτορεία ειδήσεων, οι ανταποκριτές ξένων πρακτορείων και μέσων ενημέρωσης, τα μητρώα δημοσιογράφων ξένων και εγχώριων μέσων και η καταγραφή σε μητρώο ολόκληρου του σκηνικού των ΜΜΕ της χώρας μας που δραστηριοποιούνται στον έντυπο, τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό και διαδικτυακό Τύπο.

Συγχαίροντας τέλος τους διοργανωτές, την κριτική επιτροπή, τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού και τους βραβευθέντες, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε πως η παρούσα διακυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, με πλήρη σεβασμό όπως έχει αποδείξει στην ελευθερία του Τύπου, αλλά και του τόπου.

Πρόεδρος ΔΣ ΚΥΠΕ: Τα δημοσιογραφικά βραβεία του ΚΥΠΕ καταξιώνονται μέσα στο χρόνο

Τα δημοσιογραφικά βραβεία που έχει καθιερώσει το ΚΥΠΕ καταξιώνονται μέσα στο χρόνο. Διπλά βραβεία: ένα για τους δημοσιογράφους του ΚΥΠΕ και ένα Παγκύπριο, είπε στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΥΠΕ Λάρκος Λάρκου.

“Επιδιώκουμε τα βραβεία να γίνουν ένας κορυφαίος θεσμός. Ο έπαινος, η επιβράβευση συνιστούν ένα κίνητρο για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Η δημοσιογραφία χρειάζεται νέες παρουσίες, σε μια περίοδο ιδιαίτερα ανατρεπτική για όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας”, σημείωσε προσθέτοντας ότι η καταξίωση των διαγωνισμών προκύπτει και από την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην εκδήλωση, ο οποίος και απονέμει τα βραβεία στους νικητές.

Το ΚΥΠΕ, είπε ο κ. Λάρκου, ενισχύει τη δυνατότητα κάθε πολίτη στην πλουραλιστική και νηφάλια ενημέρωση και η μάχη για να γινόμαστε καλύτερος δημοσιογραφικός οργανισμός δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Αναφερόμενος στο έργο του Πρακτορείου, ο κ. Λάρκου είπε ότι είμαστε στο τελικό στάδιο για τoν εκσυγχρονισμό του Νόμου και των Κανονισμών του Πρακτορείου, εισάγουμε νέο σύστημα διαχείρισης ειδήσεων και ετοιμάζουμε νέα ιστοσελίδα, με προσαρμοστικότητα σε όλες τις συσκευές.

Σημείωσε ότι το κόστος για το νέο σύστημα διαχείρισης ειδήσεων και τη νέα ιστοσελίδα θα καλυφθεί από τα έσοδα προγράμματος που κερδίσαμε από την Google

Ο κ. Λάρκου ανέφερε ότι από τις 28 Φεβρουαρίου το Πρακτορείο καλύπτει με απ’ ευθείας τηλεοπτική σύνδεση την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενώ η ιστοσελίδα στην αραβική γλώσσα άρχισε τη λειτουργία της την 1η Σεπτεμβρίου 2017.

“Στηρίζουμε τη συνεργασία με το ΡΙΚ. Έχει αποδειχθεί επωφελής και για τους δύο οργανισμούς. Υπογράφουμε πρωτόκολλα συνεργασίας με σημαντικούς κοινωνικούς εταίρους. Στηρίζουμε μεγάλες εκδηλώσεις ως Χορηγοί Επικοινωνίας”, πρόσθεσε.

Είπε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την τήρηση της δεοντολογίας και του σεβασμού στα πνευματικά δικαιώματα., ενίσχυση της παρουσίας του ΚΥΠΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης., Νέο Οργανόγραμμα για νέες υπηρεσίες, όπως τηλεοπτικές παραγωγές, διαδίκτυο και ΜΚΔ, Συνεχής βελτίωση του επιπέδου των δημοσιογράφων του ΚΥΠΕ, με εκπαίδευση, με επιμόρφωση, με συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και ενεργός συμμετοχή στις Διεθνείς και Περιφερειακές Συμμαχίες των Πρακτορείων Ειδήσεων καθώς και κινητοποίηση στη μάχη κατά των fake news.

Πρόεδρος ΕΣΚ: Τα βραβεία του ΚΥΠΕ επιβραβεύουν τη διερευνητική, την έγκυρη, την τεκμηριωμένη δημοσιογραφία

Σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) Γιώργος Φράγκος, είπε ότι οι δημοσιογράφοι επιδίδουν καθημερινά διαπιστευτήρια στην κοινή γνώμη, δίδουν καθημερινά εξετάσεις ενώπιον του κοινού – αξιολογούνται, κρίνονται και συχνά επικρίνονται πάνω σε καθημερινή βάση.

“Οι δημοσιογράφοι, συχνά-πυκνά, προσομοιάζουν με σάκο του μποξ, με αγγελιαφόρο που πυροβολείται ή με πιανίστα σε σαλούν της άγριας δύσης, που δέχεται τα πιο πολλά αδέσποτα γρονθοκοπήματα! Οι δημοσιογράφοι, τουλάχιστον θεσμοθετημένα, σπανίως τιμούνται, επιβραβεύονται ή δρέπουν δάφνες. Σπανίως, κερδίζουν «τον έπαινο του Δήμου και των Σοφιστών», για να θυμηθούμε λίγο και την «Σατραπεία» του Καβάφη”, πρόσθεσε.

Πέρα από κάθε θεσμό, πέρα από κάθε συστημικό ίδρυμα, σημείωσε, τους δημοσιογράφους επιβραβεύει, πρώτα και κύρια, η κοινωνία των πολιτών. Και τους επιβραβεύει δια της αναγνωρισιμότητας, της ακροαματικότητας, της τηλεθέασης και της διαδικτυακής επισκεψιμότητας που τους χαρίζει.

“Όμως, αυτή η τεκμηριωμένη και αυταπόδεικτη επιβράβευση δεν επαρκεί. Χρειάζεται και η άλλη επιβράβευση, η θεσμική και θεσμοθετημένη. Η επιβράβευση που προέρχεται από οργανωμένα σύνολα, συγκροτημένους φορείς, αναγνωρισμένες αρχές. Αυτό το ρόλο επιτελούν, εδώ και χρόνια, τα Δημοσιογραφικά Βραβεία του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα οποία εμπράκτως και όχι μόνο λόγοις στηρίζει η Ένωση Συντακτών Κύπρου”, είπε.

“Ποια δημοσιογραφία προωθούν και επιβραβεύουν τα Βραβεία του ΚΥΠΕ; Τη διερευνητική, την έγκυρη, την τεκμηριωμένη δημοσιογραφία. Την υπεύθυνη, τη διεισδυτική και προπαντός την κριτική δημοσιογραφία. Δεν θέλουμε τους δημοσιογράφους θεράποντες των εξουσιαστών, τους θέλουμε θεράποντες των εξουσιαζομένων”, συμπλήρωσε.

Κ. Κωνσταντίνου : Βραβεύουμε την ανθρωπιά των απλών ανθρώπων του λαού μας

Εκ μέρους της Κριτικής Επιτροπής για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ, που συναποτελείται από την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σοφία Ιορδανίδου, τον Επίκουρο Καθηγητή Γιώργο Παυλίδη, τον Πρόεδρο της ΕΣΚ Γιώργο Φράγκο, ο Αν. Κοσμήτορας Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας & Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Frederick Κωστάκης Κωνσταντίνου, είπε ότι βραβεύουμε σήμερα τρεις δημοσιογράφους για τα ερευνητικά τους κείμενα, που πέραν από το γεγονός ότι πληρούν τα τυπικά κριτήρια της προκήρυξης του διαγωνισμού, έχουν ακόμα ένα πολύ σημαντικό, κοινό στοιχείο- την αγάπη τους για τον άνθρωπο, την αφοσίωση τους στην αναζήτηση της αλήθειας, την προσπάθεια τους να προωθήσουν τα προβλήματα των απλών ανθρώπων, να επιλύσουν διαφορές, να φέρουν ανθρώπους κοντά, να γνωριστούν, να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, να πουν τον πόνο τους, το δράμα τους, να ζητήσει ο ένας συγνώμη και να πάρει απλόχερα από τον θρηνούντα, παρά το πόνο ψυχής, την κατανόηση, την συμπόνια …

Αναφερόμενος στο σκεπτικό της βράβευσης της Αντρης Κούννου, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση συνέντευξης που είχε παραχωρήσει η Μαρία Ονουφρίου , χήρα του ενός εκ των δύο δασοπυροσβεστών που βρήκαν τραγικό θάνατο στην πυρκαγιά της Σολέας τον Ιούνιο του 2016 , η δημοσιογράφος πήρε ένα email που την έκανε να ανατριχιάσει σύγκορμη..
Αγαπητή Αντρη,

«Διάβασα το άρθρο σας και με έβαλε σε πολλές σκέψεις. Βασανίζομαι αρκετά από εκείνη την ημέρα της πυρκαγιάς. Οι σκέψεις αυτές θα με στοιχειώνουν για όσο ζω. Αυτό που με έκανε να σας αναζητήσω ήταν η τελική παράγραφος : «Η συγνώμη που δεν άκουσα». Λυπήθηκα πολύ αυτή την γυναίκα για όσα πέρασε και για όσα ακόμα θα περάσει…. Θα σας τα πω όλα…. από εδώ θα σας πω μόνο ότι είμαι ο πατέρας του δωδεκάχρονου παιδιού που άναψε εκείνα τα καταραμένα φύλλα που προκάλεσαν την πυρκαγιά …»

Η συνάντηση διευθετήθηκε και ο πατέρας μίλησε για όλα… , μίλησε και για τη θέληση του να συναντήσει την κυρία Μαρία …
«να της ζητήσω συγνώμη και να της πω πόσο λυπάμαι για αυτό που έγινε. Το παιδί δε θέλω να το βάλω σε αυτή τη διαδικασία. Εγω όμως είμαι ενήλικας θα το κάνω και για εκείνη αλλά και για μένα, ειδικά τώρα που ξέρω πως νοιώθει…»

Η Μαρία Πορφυρίου μας δέχθηκε και τους δύο στο σπίτι της…

«Είμαι εδώ για να σας ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη από τα βάθη της ψυχής μου ως πατέρας που είχα και έχω την ευθύνη αυτού του παιδιού. Είναι το μόνο που μπορώ να κάνω. Εγινα χίλια κομμάτια μετά απ’ αυτή την τραγωδία…»

«Μέχρι σήμερα δεν ήξερα ποιος έβαλε τη φωτιά. Ειχα ακούσει τόσα πολλά γι’ αυτήν την ιστορία που δεν ήξερα τι να πιστέψω. Το εκτιμώ που είστε εδώ ακόμη και ένα χρόνο μετά να μου πείτε την αλήθεια κατάματα. Σίγουρα δεν ευθύνεται μόνο το παιδί σας. Εχω και εγώ παιδιά και ξέρω πως αυτό που έγινε θα μπορούσε να συμβεί και με τα δικά μου παιδιά. Θα μας διέλυε κάτι τέτοιο. Φαντάζομαι πως αυτό έγινε και με σας. Για αυτό ακριβώς δεν θέλω να κρίνω κανένα…

Με μάτια βουρκωμένα έκαναν μια ανθρώπινη κουβέντα για μια περίπου ώρα ευχαριστώντας στο τέλος ο ένας τον άλλο με μια ζεστή χειραψία.

Η ηθική ικανοποίηση που αισθάνεσαι ως δημοσιογράφος μα πάνω απ’ όλα ως άνθρωπος μετά από μια τέτοια συνάντηση είναι τελικά αυτό που μετρά περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, σκέφτηκα φεύγοντας από το σπίτι της Μαρίας…, κατέληξε η δημοσιογράφος Αντρη Κούνου, που πήρε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού του ΚΥΠΕ. Μαζί με το εξαιρετικό κείμενο, την ευαισθησία και την Ανθρωπιά της Αντρης, βραβεύουμε και την ανθρωπιά των απλών ανθρώπων του λαού μας και τιμούμε την μνήμη των δυο ηρωικών δασοπυροσβεστών που θυσίασαν τη ζωή τους.

Α. Χατζήπαπας : Μεγάλη η ποικιλία θεμάτων που καταπιάνεται το Πρακτορείο

Μιλώντας εκ μέρους της Ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής για τον εσωτερικό διαγωνισμό ΚΥΠΕ που συναποτελείται από τους Ανδρέα Χατζηλοίζου και Μίμη Σοφοκλέους, ο δημοσιογράφος και πρώην Διευθυντής ΚΥΠΕ Ανδρέας Χατζήπαπα, είπε ότι τα δυο κείμενα ξεχωρίζουν από όλα τα άλλα που υποβλήθηκαν, και πληρούν ικανοποιητικά τα κριτήρια που τέθηκαν στον εσωτερικό αυτό διαγωνισμό. Πρόκειται, σημείωσε, για δυο εντελώς διαφορετικά ρεπορτάζ, και αυτό κατά την άποψη μας , δείχνει επίσης την μεγάλη ποικιλία θεμάτων με τα οποία καταπιάνεται το πρακτορείο, σε καθημερινή βάση.

Στο ένα ρεπορτάζ με τίτλο “Η Κύπρος εξέρχεται από το μνημόνιο έπειτα από οδυνηρές θυσίες“, γίνεται μια πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των οικονομικών δεδομένων που αντιμετώπισε ο τόπος πριν πέντε περίπου χρόνια και καταγράφεται η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας, παρά τις αντιξοότητες. Ο συντάκτης της ανάλυσης, Γρηγόρης Σάββα, που δείχνει να κατέχει πλήρως το αντικείμενο, συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα στοιχεία και παρουσιάζει το όλο θέμα ως ένας άριστος επαγγελματίας.
.
Το δεύτερο κείμενο που βραβεύσαμε είναι ένα ασυνήθιστο ρεπορτάζ που αναφέρεται στον Μίκη Θεοδωράκη. Η δημοσιογράφος Αργυρώ Αγγελίδου καταγράφει τις προσωπικές εμπειρίες που είχε μαζί με τον Θεοδωράκη ένας νέος και ταλαντούχος Κύπριος συνθέτης , ο Μάριος Ιωάννου Ηλία ο οποίος πήγε στην Αθήνα και είχε συζήτηση με τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη σχετικά με το συμφωνικό του έργο. Στο ρεπορτάζ ο Θεοδωράκης ομολογεί για πρώτη φορά ότι όταν έγινε η ηχογράφηση του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, το πήρε και ήρθε στην Κύπρο για να το ακούσουν πρώτα τα βουνά του Πενταδακτύλου.

Η κριτική Επιτροπή επίσης αποφάσισε όπως απονείμει έπαινο στην Αιμιλία Χριστοφή για το άρθρο της σχετικά με τα αδέσποτα ζώα. Το ρεπορτάζ ασχολείται εκτενώς με το ευαίσθητο θέμα της εγκατάλειψης η και κακοποίησης ζώων και παραθέτει τις απόψεις όλων των εμπλεκομένων όπου διαπιστώνεται η ανεπάρκεια νομοθετικών ρυθμίσεων αλλά και η ανάγκη σωστής διαπαιδαγώγησης του κοινού.
Θερμά ευχαριστώ τους συναδέλφους Ανδρέα Χατζηλοίζου και Μίμη Σοφοκλέους για την όλη συμβολή τους στην αξιολόγηση των κειμένων.

Σ. Ζακχαίος : Στηρίζουμε τον Παγκύπριο Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ που αποτελεί πλέον θεσμό
——
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής RCB BANK LTD Σώτος Ζακχαίος είπε ότι είναι με μεγάλη ικανοποίηση στηρίζουμε ξανά τον Παγκύπριο Δημοσιογραφικό Διαγωνισμό του ΚΥΠΕ, που πλέον αποτελεί θεσμό.

“Τιμούνται απόψε για τον επαγγελματισμό τους εκλεκτοί δημοσιογράφοι, που επιτελούν ένα δύσκολο λειτούργημα. Τα βραβεία αναδεικνύουν επίσης, τη συνεχή και σταθερή πρόοδο του ΚΥΠΕ, καθιστώντας το μια έγκυρη, έγκαιρη και αξιόπιστη πηγή πληροφόρησης”, σημείωσε.

Στην RCB, που αποτελεί μέρος της Κυπριακής κοινωνίας εδώ και 12 χρόνια, συνέχισε, εκτιμούμε τον πολύπλευρο και άκρως σημαντικό ρόλο των δημοσιογράφων στην κοινωνία, στην ανάπτυξη της δημοκρατίας, τον σωστό έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την προαγωγή της διαπολιτισμικής κατανόησης και του σεβασμού των ανθρωπίνων αρχών και αξιών.

Ακολούθησε διάλεξη με θέμα «Οικουμενική Ελληνική Γλώσσα» από την Πρύτανη Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του ΚΥΠΕ, Γιώργος Πενηνταέξ,

Υποστηρικτής: Ένωση Συντακτών Κύπρου, Χορηγός: RCB Bank, Χορηγός επικοινωνίας: ΡΙΚ, Χορηγός φιλοξενίας: Ξενοδοχείο Semeli και Επίσημος αερομεταφορέας: AEGEAN

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ
Λευκωσία 28/03/2018 21:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: