Ποινή φυλάκισης 8 μηνών στην 17χρονη Άχεντ Ταμίμι που χαστούκισε ισραηλινούς στρατιώτες

File Photo: Palestinian teenager Ahed Tamimi (C) appears at a military court at the Israeli-run Ofer prison in the West Bank village of Betunia. EPA, ABIR SULTAN
Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε το ισραηλινό στρατοδικείο στην Παλαιστίνια έφηβη που μετατράπηκε σε σύμβολο και ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους, αφού κατέληξε σε συμφωνία να «δηλώσει ένοχη».

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Άχεντ Ταμίμι, που τότε ήταν 16 ετών χαστούκισε και γρονθοκόπησε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες έξω από το σπίτι της, στο χωριό Νάμπι Σάλεχ. Το επεισόδιο αυτό είχε μεταδοθεί απευθείας, μέσω Facebook, από τη μητέρα της που επίσης συνελήφθη, μαζί και με έναν ανιψιό της.

Η 17χρονη σήμερα Ταμίμι θα αφεθεί ελεύθερη το καλοκαίρι, καθώς στην ποινή της περιλαμβάνεται και το διάστημα τριών μηνών της προφυλάκισής της από τον Δεκέμβριο του 2017, που συνέβη το περιστατικό, σύμφωνα με την απόφαση.

Θα πληρώσει επίσης πρόστιμο 5.000 σέκελ (1.166 ευρώ).

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη σε ένα σύστημα κατοχής», φώναξε η Ταμίμι σε δημοσιογράφους στο στρατοδικείο της Οφέρ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, πριν την έκδοση της απόφασης.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

21/03/2018 23:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal