Αυξάνει και πάλι τις προκλήσεις η τουρκική αεροπορία στο Αιγαίο: 45 παραβιάσεις του ΕΕΧ




Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η προκλητική συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο διότι σήμερα εισέβαλαν σε 3 σχηματισμοί (3 x 2 F-16), συνολικά 6 μαχητικά αεροσκάφη, όλα οπλισμένα, δύο μεμονομένα αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών – ανθυποβρυχιακού πολέμου τύπου CN-235 και ένα ελικόπτερο.

Ο αριθμός των παραβιάσεων του ΕΕΧ έφθασε τις 45 , και των παραβάσεων του FIR τις 5 αλλά το κύριο στοιχείο που δεικνύει την διαφοροποίηση της πρόκλησης είναι το γεγονός ότι σε τις 33 πραγματοποίησαν τα CN-235 και το ελικόπτερο.

Σε γενικές γραμμές η τουρκική αεροπορία με την σημερινή της στάση αποδεικνύει ότι έχει γυρίσει το «παιχνίδι» στη λογική της φθοράς. Δηλαδή τα CN-235 και το ελικόπτερο «μπαινοβγαίνουν» συνεχώς στον ΕΕΧ το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να ελληνικά μαχητικά επιφυλακής να απογειώνονται για να τα αναχαιτίσουν συνεχώς με ότι αυτό σημαίνει για την κόπωση των χειριστών, των αεροσκαφών και φυσικά το κόστος πτήσης (καύσιμο , εργατοώρες κ.α).

Φυσικά κατά πάγια ελληνική πρακτική όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και σε μια περίπτωση υπήρξε εμπλοκή (αερομαχία) ελληνικών με τουρκικά μαχητικά.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ


Με στοιχεία ΓΕΕΘΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: