Απαράδεκτη επιστολή του ψευδοκράτους για χωριστές κυριαρχίες: Επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ

File Photo: Οι σημαίες των χωρών-μελών του Οργανισμού ΗΝωμένων Εθνών. UN Photo, Milton Grant
Απάντηση στην πρόσφατη επιστολή του μονίμου αντιπροσώπου της Κύπρου στον ΟΗΕ, Κορνήλιου Κορνηλίου (16/2) στέλνει μέσω της Αγκυρας ο αντιπρόσωπος του ψευδοκράτους Μεχμέτ Ντανά, την οποία η Τουρκία κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Σ.Α. Την επιστολή της Τουρκίας προς το ΓΓ του ΟΗΕ υπογράφει ο μόνιμος αντιπρόσωπός της πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Επιχειρώντας να απαντήσει στις καταγγελίες που περιείχε η επιστολή Κορνηλίου για τις Τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και την παράνομη χρήση από τουρκικά πολεμικά πλοία των λιμανιών, ο κ. Ντανά επαναλαμβάνει τις γνωστές τουρκικές αιτιάσεις για χωριστές κυριαρχίες και αρχές εξουσίας στην Κύπρο.

Χαρακτήρισε ” εκτός των σημερινών πραγματικοτήτων” τη θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης για κυριαρχία σε όλη της επικράτεια της Δημοκρατίας και αναφέρει ότι πλέον υπάρχουν δύο ανεξάρτητα κράτη, έκαστο των οποίων ασκεί κυριαρχία στη δική του εδαφική επικράτεια.

Τέλος υπενθυμίζει στην” Ελληνοκυπριακή διοίκηση” (Κυπριακή Δημοκρατία) ότι απέναντι της είναι, και πάντοτε θα είναι, η τουρκοκυπριακή πλευρά και όχι η Τουρκία.

ΚΥΠΕ – Αποστόλης Ζουπανιώτης
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ-ΗΠΑ
08/03/2018 07:39

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal