Δεν έχει το Θεό του: Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου κατά ομοφυλοφίλων, πολιτικών και Ιεραρχών




Νέες επιθέσεις κατά πάντων ακόμα και ιεραρχών εξαπέλυσε από το προσωπικό του ιστολόγιο ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, λίγες μέρες μετά την αθώωσή του για το άρθρο με τίτλο «Φτύστε τους».

Αν και το νέο του κείμενο ξεκινά με τη δήλωση πως ως Χριστιανός και Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού αγαπά τους πάντες «συνεπώς και τους αθέους και τους αιχμαλωτισμένους στα πάθη της ατιμίας, της αμαρτίας εν γένει! Επίσης και τους Πολιτικούς, όπου και αν ανήκουν!», επισημαίνει πως πρέπει ως Χριστιανός να αγωνίζεται και για την επικράτηση της Βασιλείας του Θεού και για τη σωτηρία των ψυχών.

Ως εκ τούτου ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δηλώνει ότι πολεμά «τους άθεους πολιτικούς, εάν και όταν πολεμούν την Εκκλησία» κατονομάζοντας ως παραδείγματα τους Νίκο Φίλη και Κώστα Γαβρόγλου, «τούς δούλους της αμαρτίας γενικώς» εξηγώντας ότι σε εκείνους συγκαταλέγονται οι πολιτικοί που δεν δίνουν θρησκευτικό όρκο ή  συζούν χωρίς να είναι παντρεμένοι.

Στους εχθρούς του ο Αμβρόσιος συμπεριλαμβάνει – όπως θα ήταν αναμενόμενο – τους ομοφυλόφιλους «εάν και εφ’ όσον αυτοί προσπαθούν να επιβάλουν τα πάθη της ατιμίας των σαν φυσιολογικό τρόπο ζωής (βλ.τις παρελάσεις Gays, τα φιλιά στόμα με στόμα στα θεωρεία της Βουλής, τους νεαρούς, ντυμένους με ράσα, έξω από το Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών κλπ)»

Στη λίστα των πολέμιων υπάρχουν ακόμα οι «πολιτικοί πάσης αποχρώσεως, ήτοι μπλέ, πράσινοι, κίτρινοι, κόκκινοι, μαύροι, πρασινο-μπλέ κλπ, δηλ. πάσης αποχρώσεως, εάν καί όταν αυτοί εχθρεύονται την Εκκλησία του Χριστού (όπως πχ. την Ν.Δ. να ψηφίζει το Νομοσχέδιο περί του «Συμφώνου Συμβιώσεως» των Ομοφυλοφίλων!)»

Ο Αμβρόσιος επιτίθεται και κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη χωρίς να τον κατονομάζει αναφέροντας: «Τους λεγομένους Οικουμενιστές, δηλ. τους εκκλησιαστικούς εκείνους παράγοντες, οι οποίοι στο όνομα της κοινωνίας και επικοινωνίας με τους αλλοδόξους ή και αλλοθρήσκους προβαίνουν σε παραχωρήσεις κλπ., οι οποίες όμως αλλοιώνουν το περιεχόμενον της αμωμήτου ημών Πίστεως. Βλέπε π.χ. τις απαράδεκτες σχέσεις Ορθοδόξων με τους Ρωμαιοκαθολικούς, με τον Πάπα της Ρώμης κλπ. Μερικοί αξιωματούχοι της Εκκλησίας προβαίνουν σε πράξεις, με τις οποίες υποβαθμίζεται ή και αλλοιώνεται το περιεχόμενον της αμωμήτου ημών Πίστεως, τ.έ. της Ορθοδοξίας μας (βλ. π.χ. τις Αποφάσεις της Συνοδου του Κολυμπαρίου της Κρήτης του 2016, όπου τόσον οι Ρωμαιοκαθολικοί, όσον και οι Προστεστάντες αναγνωρίζονται σαν ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! ενώ η Εκκλησία είναι μία, από την οποίαν αποσχίσθηκαν και έφυγαν!»

Στο στόχαστρο του Καλαβρύτων μπαίνει και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, ο οποίος σύμφωνα το άρθρο είπε ότι «στους ομοφυλόφιλους οφείλουμε τιμή και σεβασμό, επειδή και αυτοί είναι δημιουργήματα του Θεού»!!!!». Μάλιστα χαρακτηρίζει «ασεβεστάτου ύφους» την απάντηση του εν λόγω ιεράρχη και τον προειδοποιεί πως δεν του απαντά λόγω των ημερών και επιφυλάσσεται για μετά το Πάσχα.

Στη συνέχεια ο Αμβρόσιος παραθέτει μια σειρά φθορών που έγιναν σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα αναγραφή συνθημάτων εναντίον του χαρακτηρίζοντας ηθικούς αυτουργούς τους «Συριζαίους» παραθέτοντας ως απόδειξη δηλώσεις στελεχών του κόμματος στην Αθήνα, την Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα. Ο ίδιος χαρακτηρίζει μάλιστα ως «απαράδεκτη» την παρέμβαση Κοντονή.

«Τώρα μπορείτε να συγκρίνετε συμπεριφορές. Εμείς αθωωθήκαμε ήδη! Αυτούς ποιός θα τους δικάσει; Υπάρχει ελευθερία του λόγου στην Ελλάδα; Βεβαίως υπάρχει! Αλλά μόνον για τους Συριζαίους, για τους Ομοφυλόφιλους και για τους Αναρχικούς! Ζήτω η Δημοκρατία! Στα πλαίσια αυτής της Δημοκρατικής συμπεριφοράς περιμένουμε απο τον Υπουργό κ. Κοντονή να ζητήσει τα Πρακτικά της Δίκης και από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο αθώωσε τον Υπουργό κ. Καμμένο για το ίδιο αδίκημα!», καταλήγει το άρθρο του μητροπολίτη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: