“Τι δουλειά έχει ένα ιταλικό πλοίο εκεί”; ειρωνεύεται ο Ερντογάν την ΕΝΙ: Δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση




“Τι δουλειά έχει εκεί ένα ιταλικό πλοίο;” ήταν η αντίδραση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από  δημοσιογράφους αν το γεωτρύπανο της ΕΝΙ θα απομακρυνθεί από τα ανοιχτά της Κύπρου.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έπειτα από την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Με αρμοδιότητα να κάνει επέμβαση αν χρειαστεί, βρίσκεται στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου ο τουρκικός στρατός, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

“Τα πολεμικά μας πλοία, οι αεροπορικές δυνάμεις μας και οι άλλες δυνάμεις ασφαλείας μας, ακολουθούν στενά αυτήν τη στιγμή τις εξελίξεις στην περιοχή, με αρμοδιότητα να κάνουν οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί”, είπε συγκεκριμένα ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η δήλωση έγινε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του κατά την οποία, υπενθυμίζεται, είπε επίσης πως “ό,τι είναι για την Τουρκία το Άφριν και και το Αιγαίο και η Κύπρος”, προσθέτοντας πως “η δική τους παλληκαριά είναι μέχρι να δουν τον τουρκικό στρατό”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη 13/02/2018 14:38

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: