Ρίχνει τη “ζαριά” της Προανακριτικής: Σήμερα η τοποθέτηση του Αλέξη για το θέμα της Novartis




Την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Novartis αναμένεται να θέσει τη Δευτέρα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής και οι εργασίες θα ανοίξουν με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προανήγγειλε την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για βούληση του πρωθυπουργού να συγκροτηθεί η Επιτροπή για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και να ληφθούν αποφάσεις «για όλα τα νομικά και πραγματικά ζητήματα», όπως εκείνο της παραγραφής.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης είναι δεδομένο ότι ο σεβασμός στο τεκμήριο της αθωότητας είναι αδιαπραγμάτευτος χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι δεν είναι ηθική, πολιτική και νομική μας υποχρέωση να πράξουμε τα δέοντα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

»Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιδοθούμε σε κυνήγι μαγισσών αλλά την ίδια στιγμή δεν θα δείξουμε καμία πολιτική και ηθική επιείκεια σε οποιονδήποτε αποδειχτεί ότι καταχράστηκε δημόσια εξουσία ή δημόσιο χρήμα» είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσδιόρισε για μετά την Καθαρά Δευτέρα τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 είπε επίσης θα κληθούν να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις ως προς την προστασία τους.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε εκ νέου πως δεν πρόκειται να δεχθεί η ιστορία της παράταξης να διασύρεται από τρεις κουκουλοφόρους μάρτυρες.

«Όλα στο φως αλλά με κανόνες. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Δεν μας τρομάζουν οι παρακρατικές μέθοδοι ενός καθεστώτος που καταλαβαίνει ότι ψυχορραγεί και θα κάνει τα πάντα για να κρατηθεί στην εξουσία» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Είναι βέβαιο οτι η ομιλία του Πρωθυπουργού, που θα αναφερεθεί για πρώτη φορά στο θέμα, θα δώσει το στίγμα και το ύφος της αντιπαράθεσης που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες για ένα θέμα που έχει τραυματίσει σοβαρά την πολιτική ζωή του τόπου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: