Έντονη η αντίδραση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την απόρριψη έκδοσης μέλους του DHKP-C από τα ελληνικά δικαστήρια. Φωτογραφία ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τρομοκράτες, λέει ο Τσαβούσογλου

Την απογοήτευσή του για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών να απορρίψει το αίτημα έκδοσης που απηύθυνε η Τουρκία προς τις ελληνικές Αρχές για ένα μέλος της ακρο-αριστερής οργάνωσης DHKP-C, εκφράζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ καλεί την ελληνική δικαιοσύνη να εκδίδει δίκαιες αποφάσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η απόρριψη εκ μέρους του Εφετείου Αθηνών του αιτήματός μας για έκδοση του μέλους του DHKP-C, Μεμέτ Ντογάν, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση στην Αθήνα στις 28 Νοεμβρίου 2017, μας προκαλεί μεγάλη απογοήτευση».

«Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της στάσης των ελληνικών δικαστηρίων να προστατεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν είναι συμβατή με τη διεθνή ευθύνη που έχει και η Ελλάδα στο θέμα καταπολέμησης της τρομοκρατία, ούτε επίσης συμβάλει στις σχέσεις καλής γειτονίας», αναφέρει και προσθέτει: «Αναμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να εκδίδει αποφάσεις πέραν πολιτικών πιέσεων και σύμφωνες με το δίκαιο».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 02/02/2018 20:44

Be the first to comment on "Προκαλεί πάλι η Τουρκία: Τα ελληνικά δικαστήρια προστατεύουν τρομοκράτες, λέει ο Τσαβούσογλου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*