Εκδόθηκε στην Κύπρο ο τουρκοκύπριος δικηγόρος Κιουρσάτ: Oδηγείται στη Δικαιοσύνη για τον σφετερισμό περιουσιών ελληνοκυπρίων στα Κατεχόμενα

Αστυνομικοί στην πλατεία Ελευθερίας της Λευκωσίας. EPA/KATIA CHRISTODOULOU




Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα ο Τ/κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ ο οποίος εκδόθηκε στην Κύπρο από τις ιταλικές Αρχές, ως ύποπτος για σφετερισμό ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σημειώνεται ότι, εναντίον του Τ/κ δικηγόρου αναμένεται να καταχωρηθεί ποινική υπόθεση εναντίον του και στη συνέχεια θα κατηγορηθεί

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μυρτώς Ζουμίδου στον «Φιλελεύθερο» ο Κιουρσάτ έφθασε τα ξημερώματα στην Κύπρο συνοδεία μελών της Αστυνομίας και ακολούθως οδηγήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας για να ανακριθεί στην παρουσία του δικηγόρου του.

Οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία αναμένει η Αστυνομία

Οδηγίες από την Νομική Υπηρεσία αναμένει η Αστυνομία σχετικά με την υπόθεση του Τ/κ δικηγόρου Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος κατηγορείται για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στην κατεχόμενη Κλεπίνη στην επαρχία Κερύνειας.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, ο φάκελος της υπόθεσης θα προωθηθεί το πρωί της Παρασκευής στη Νομική Υπηρεσία, η οποία αναμένεται να δώσει περαιτέρω οδηγίες για τον χειρισμό του εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κιουρσάτ συνελήφθη στη Ρώμη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βάσει εντάλματος σύλληψης του 2007, ενώ στις 2 Φεβρουαρίου συναίνεσε στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, καταζητούνταν ακόμη ο Βρετανός Γκάρι Ρομπ, ο Τ/κ εργολάβος Τουντζέλ Ταχίρ Σοϊκάν και ο Τ/κ μηχανικός Κουτσάλ Τοκατλίογλου, οι οποίοι είχαν σχέση με την εταιρεία AGA Developments, η οποία εκμεταλλεύτηκε ε/κ γη στην Κλεπίνη, πάνω στην οποία θα χτίζονταν επαύλεις που άρχισαν να πωλούνται σε Βρετανούς.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Η ώρα της κρίσης για το ευρωψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Συναγερμού: Aύριο οι αποφάσεις από το Πολιτικό Γραφείο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: