Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ‘κανονική χώρα’, λέει ο Μοσκοβισί




Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος διάσωσης θα πρέπει να γίνει “μια κανονική χώρα”, στον πυρήνα της ΕΕ και της ευρωζώνης “με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις”, εξέφρασε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί κατά την παρουσίαση των χειμερινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν, ανακοινώνοντας ότι κατά την αυριανή του επίσκεψη στην Αθήνα θα έχει πάρα πολλές ευκαιρίες να μεταφέρει το μήνυμα της Κομισιόν για τις επόμενες κινήσεις.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε συγκεκριμένα ότι “θα έχω πολλές ευκαιρίες να τα πω όλα αυτά και στην Ελλάδα, καθώς φεύγω σήμερα το απόγευμα, θα μιλήσω σε δύο κοινοβουλευτικές επιτροπές, θα συναντήσω τον Πρωθυπουργό και θα μιλήσω σε συνέδρια, μεταξύ άλλων και του Εconomist”.

Σημείωσε δε ότι οι το σημερινό πακέτο των προβλέψεων επιβεβαιώνει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τονίζοντας ότι πιστεύει πως “έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο μετά την 3η αξιολόγηση”. Κατέληξε δε λέγοντας πως μεταξύ των άλλων σημείων που θα συζητηθούν θα είναι τα επόμενα βήματα και δη η επιτήρηση μετά το πρόγραμμα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: