Η κυβέρνηση συνετρίβη στη Βουλή, πρέπει να ριχθεί φως στην υπόθεση, είπε ο Βενιζέλος




Επέμεινε στο ότι η επόμενη Βουλή μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο «εσχάτης προδοσίας» για τη σημερινή κυβέρνηση, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έκανε λόγο για σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν οι θεσμοί του κράτους δικαίου» επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει τυπική παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα.

«Δεν εννοώ, εξήγησε, για εσχάτη προδοσία σε βάρος της χώρας αλλά εδώ η εσχάτη προδοσία νοείται ως κατάλυση των θεσμών του πολιτεύματος με τη συνεργασία πολιτικών και δικαστικών παραγόντων με πρωτοβουλία των πολιτικών παραγόντων», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η επόμενη Βουλή έχει το πολιτικό βάρος να καθαρίσει και να αλλάξει αυτή την ατμόσφαιρα. Μπορεί η επόμενη Βουλή να βρεθεί μπροστά σε σοβαρά προβλήματα αλλά πρώτα θα εκκαθαριστεί η παρούσα συκοφαντία. Πρώτα θα ριχτεί φως σε αυτή τη σκευωρία που στήθηκε με τους ψευδομάρτυρες και όλους αυτούς που οργάνωσαν αυτή την κατάχρηση εξουσίας».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είπε πως χθες ο Αλέξης Τσίπρας διέπραξε μια «ατιμία» προτρέποντας τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της προανακριτικής επιτροπής.

Σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο η κυβερνητική πλειοψηφία όπως τοποθετήθηκε χτες δια του εισηγητή της Νίκου Παρασκευόπουλου και όπως γράφει και στην πρόταση παραπομπής, θεωρεί παραγεγραμμένο το αδίκημα της απιστίας «για να καλύψει τον κύριο Κουρουμπλή» και ζητά να ερευνηθούν τα υπόλοιπα αδικήματα. Ουσιαστικά στέλνει την δικογραφία πίσω στη δικαιοσύνη. Τι περιμένετε , τόνισε, να πει τώρα η δικαιοσύνη όταν η ίδια έστειλε την δικογραφία στη Βουλή. Θα πει ότι έχουν παραγραφεί κι αυτά. Άρα η λάσπη θα μείνει.

22/02/2018 21:05
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: