Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η ανανέωση της Navtex από την Άγκυρα και οι κινήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, η υπόθεση με το βρέφος που ανένηψε ενώ μεταφερόταν στο νεκροτομείο, οι τιμές του υγραερίου κίνησης στην Κύπρο, το εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, το ξήλωμα παλαιού άρματος της ΕΦ και η πώλησή του για παλιοσιδερικά είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

«Και τώρα, τι;» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η «Αλήθεια» που αναφέρεται σε μεγάλα διλήμματα της ΚΔ μετά την ανανέωση της παράνομης Navtex της Τουρκίας και προσθέτει ότι ανατρέπεται ο ενεργειακός μας σχεδιασμός. Αλλού αναφέρει ότι οι Κύπριοι δεν προτιμούν το υγραέριο κίνησης καθώς είναι 21 σεντ ακριβότερο από την ΕΕ και η Βουλή ζητά μείωση του φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ και κίνητρα για μετατροπές των οχημάτων. Επίσης η «Α» προβάλλει το περιστατικό με το βρέφος που ανένηψε στο Μακάρειο και αναφέρει ότι ενδεχομένως να μην ήταν σπάνιο φαινόμενο αλλά ιατρικό λάθος.

«Αναβάλλει τη ‘Σουπιά’ η νέα τουρκική navtex» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Πολίτη» που γράφει πως το τεμάχιο 3 μένει στις εκκρεμότητες και οι γεωτρήσεις συνεχίζονται αλλού με την Λευκωσία να καταγγέλλει τις παρενοχλήσεις στην ΑΟΖ στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Επίσης ο «Π» αναφέρει ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με τις διαγραφές στελεχών. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο δείκτης τιμών ακινήτων καταγράφει σημαντικές ετήσιες αυξήσεις.

Κάτω από τον τίτλο «Συναγερμός προς Ευρώπη» φιλοξενεί το κύριο της θέμα ο «Φιλελεύθερος» που γράφει πως η Λευκωσία κινείται προς την ΕΕ και προβαίνει και σε διαβήματα προς τα ΗΕ για τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα ο «Φ» αναφέρεται σε άμεση αποφυλάκιση 50 ατόμων με προεδρική χάρη μεταξύ αυτών και της μητέρας της Εφης Ηροδότου. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει την αντίδραση γονιών και μαθητών για την κακή κατάσταση του Α’ Δημοτικού Αγίου Λαζάρου.

«Στο ψυγείο οι ενεργειακοί μας σχεδιασμοί» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι οι κυβερνώντες ήλπιζαν σε διπλωματικές ενέργειες που όμως αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και ότι αναμένονται διαβήματα προς ΟΗΕ και ΕΕ. Σε άλλο ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφει πως απουσιάζει ο σχεδιασμός για ιογενείς ηπατίτιδες και ότι στα μελλοντικά βήματα είναι η δημιουργία ηπατολογικού κέντρου. Αλλού η «Χ» αναφέρει ότι στις 3 Μαρτίου πραγματοποιείται ολοήμερη συνεδρίαση της ΚΕ του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές.

«Τα τουρκικά πολεμικά επεκτείνουν τον αποκλεισμό» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στην ανανέωση της navtex της Τουρκίας και στα βήματα που μελετά η ΚΔ. Αλλού γράφει ότι η Βουλή συζήτησε το ενδεχόμενο να καταστεί ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση της μητέρας να θηλάζει το μωρό της δημόσια. Επίσης προβάλλεται καταγγελία για Βρετανό, κάτοικο Πάφου, σε υπόθεση κακοποίησης ζώων.

(Σ.Σ. : Η εφημερίδα “Οικονομική Καθημερινή” δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ μέχρι την ώρα που ετοιμαζόταν η Eπισκόπηση)

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/02/2018 07:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: