Οι δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές και το «φρένο» στις προαγωγές πριν από τη σύνταξη δεσπόζουν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου σήμερα Σάββατο

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η δημοσκόπηση για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου από το OMEGA η αναταραχή στο δημόσιο από νόμο που σταματά τις προαγωγές λίγο πριν από τη σύνταξη, η συνεχιζόμενη ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες και η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για το Ισραήλ είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου του Σαββάτου.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρωτιά για τον ΔΗΣΥ στις επερχόμενες εκλογές» γράφει ότι μεγάλη δημοσκόπηση του OMEGA δείχνει το κόμμα να κρατά τα ποσοστά του και ότι πρώτη σε δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών είναι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου με 61%.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι άδειασε το Πουρνάρα, αλλά ότι δεν λύθηκε το μεταναστευτικό απλώς έφυγαν οι Σύροι από Πουρνάρα. Αλλού γράφει ότι ένα σκαλί πριν από το δικαστήριο ΕΕ για φορολογία εταιρειών με 15% βρίσκεται η Κύπρος και ότι χθες η Κομισιόν ζήτηση συμμόρφωση της Κύπρου με αιτιολογημένη γνώμη.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα τίτλο «Κολλημένοι σε χαμηλές πτήσεις Χριστοδουλίδης και κυβέρνηση», γράφει ότι δημοσκόπηση του OMEGA δείχνει ότι παρά τις «διορθωτικές» κινήσεις ο βαθμός απογοήτευσης των πολιτών αγγίζει το 70%.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε «νέα απειλητική επιστολή Αναστασιάδη» προς τον «Πολίτη» στην οποία ο τέως Πρόεδρος προειδοποιεί με δικαστικά μέτρα στην περίπτωση που γίνει ξανά «υποτιμητική», κατά τον ίδιο, αναφορά στο πρόσωπό του. Αλλού αναφέρεται σε ταυτοποιήσεις σε περίπτερα για κάρτες προπληρωμένου χρόνου κινητής τηλεφωνίας.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Όχι στις προαγωγές λίγο πριν τη σύνταξη», γράφει ότι προειδοποιούν με απεργίες συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων για την πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να προωθήσει νομοσχέδιο για περιορισμό του δικαιώματος διορισμού ή προαγωγής στη Δημόσια Υπηρεσία για περίοδο 18 μηνών πριν από την συμπλήρωση του ορίου ηλικίας υποχρεωτικής αφυπηρέτησης.

Αλλού αναφέρεται σε μεγάλες μάχες των δημοτικών εκλογών με αμφίρροπες αναμετρήσεις. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα συναντηθεί την επόμενη εβδομάδα με τον Γκουτέρες για να τον ενημερώσει για τις προσπάθειες στο Κυπριακό.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η ακρίβεια αποδεκατίζει μισθούς και αδειάζει τις τσέπες των πολιτών» γράφει ότι ο ΠΑΣΙΚΑ αναφέρει ότι έχει εξανεμιστεί εδώ και καιρό το όφελος από τον ΦΠΑ 0%.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε τελεσίγραφο Κομισιόν προς την Κύπρο για τη φορολόγηση των μεγάλων πολυεθνικών και γράφει ότι οι παραλείψεις της κυβέρνησης για χάρη της εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων βάζουν ξανά σε περιπέτειες τη χώρα. Αλλού γράφει για αναβρασμό στο δημόσιο για μεγάλα ανοικτά εργασιακά θέματα και ότι συνέρχεται η ΜΕΠ στις 4 Ιουνίου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το Ισραήλ διατάσσεται να σταματήσει την επίθεση», γράφει ότι οι δικαστές στο κορυφαίο δικαστήριο του ΟΗΕ έδωσαν εντολή το Ισραήλ να σταματήσει άμεσα την επίθεσή της στη Ράφα.

Αλλού γράφει ότι η Κύπρος έχει επαναπατρίσει 4.491 μετανάστες μέχρι τώρα αυτό το έτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΟΗΕ έχει αρχίσει εκ νέου τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από την Κύπρο στη Γάζα αλλά ότι είναι αδύνατο να διευκρινιστεί η ακριβής ποσότητα βοήθειας που έχει διανεμηθεί σε πολίτες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου
Λευκωσία, Κύπρος

Οι δημοσιογράφοι του Ηρακλείου επιστρέφουν στη θεατρική σκηνή με το «Χάρολντ και Μωντ»: Μια θεατρική ομάδα που μετρά 15 χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: